• Els gossos d’Olot, sota vigilància policial de paisà

  La Policia Municipal d’Olot, a la Garrotxa, vigilarà de prop els gossos i els seus propietaris, per tal que recullin els excrements i portin els animals ben lligats i amb el xip corresponent. El que més preocupa als olotins amb temes de seguretat són les actituds incíviques dels amos dels gossos i l’Ajuntament vol posar-hi remei.

  A partir del 17 de novembre, els agents faran controls per vigilar que tot estigui en ordre. “Hi ha gent que sembla que s’ofèn quan veu la policia secreta, però a la pràctica és necessari i més eficaç”, explica el cap de la Policia Municipal, Ignasi López.

  Les multes van des dels 50 euros per no dur l’animal lligat o tenir-lo en una zona de joc infantil, 100 euros si embrut la via pública o no porta el xip i fins als 2.400 o 15.000 euros si no es té la llicència de gos potencialment perillós.

  L’Ajuntament ja ha enviat cartes als propietaris dels 1.756 animals registrats que actualment hi ha a Olot, la majoria amos de gossos. En l’escrit se’ls informa dels drets i deures que tenen, per tal que no els acabin posant una multa. El consistori també ha instal·lat una cinquantena de cartells en diversos espais de la ciutat informant als ciutadans de l’obligació de recollir els excrements dels animals i de la prohibició que accedeixin a les zones de jocs infantils. En paral·lel, la capital de la Garrotxa instal·larà la primera àrea d’esbarjo per a gossos de la ciutat.

  Referència: naciodigital.cat (13 de novembre del 2015)

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.