• La campanya veïnal no salva el pi de la Remunta

    El pi de la Remunta, que els seus defensors veneren com un avi (li atribueixen dos segles de vida), serà traslladat el desembre vinent, o al gener com a molt tard. És, segons l’opinió dels botànics, l’època menys lesiva si el que es pretén és que l’exemplar sobrevisqui. Dit d’una altra manera, l’Ajuntament de l’Hospitalet ha decidit ignorar la campanya ciutadana que impulsa l’associació Perseu perquè aquest pi de 12 metres d’altura no sigui víctima dels projectes immobiliaris de la Remunta.

    Francesc Josep Belver, membre de l’equip de govern de l’alcaldessa Núria Marín, nega, d’entrada, que l’arbre tingui l’edat que se li pressuposa o, com a mínim, que sigui el més vell de la ciutat. Posa com a exemple els bellaombres del parc de la Marques.

    L’únic mètode indiscutible per determinar si el pi de la Remunta és el degà dels arbres de l’Hospitalet seria comptar els seus anells, una cosa que es podrà fer en el cas que els membres de Perseu tinguin raó i l’exemplar no sobrevisqui al seu trasllat. Llavors, en qualsevol cas, serà el moment de fer-li l’autòpsia i certificar si algun dia, abans del 1886, va donar ombra a Mercedes Amat, descendent del virrei Amat, abans, doncs, que aquesta vengués al Ministeri de Defensa la finca, de 8,5 hectàrees de superfície.

    Segons Belver, el problema és que el pi està enmig d’un pla de creixement de la ciutat que és irrenunciable. La Remunta és l’eixample de l’Hospitalet. Ho és -diu el regidor- des del punt de vista immobiliari, però convida a no oblidar que a la zona hi ha previst construir-hi equipaments (el més immediat és una guarderia) que es costegen gràcies a la transformació urbana.

    Referència: Carles Cols, El Periódico (3 de novembre del 2015)