• L’entitat organitzadora de la rua del Carnaval de Torelló plega

    El PIOC (Promocions i Organitzacions Culturals), que organitza la rua del Carnaval de Terra Endins de Torelló (Osona), ha anunciat en una nota que es dissoldrà i iniciarà el procés de liquidació a partir de l’1 de març de 2016, un cop s’hagi celebrat el proper Carnaval, entre el 16 de gener i el 10 de febrer. L’entitat ja ho ha donat a conèixer a l’Ajuntament.

    “Creiem que el nostre projecte està esgotat i que el millor que podem fer pel Carnaval es cedir el testimoni, agraïm tota la confiança que ens heu tingut i tota la bona feina que heu fet”, diu l’entitat al comunicat. “Ja tindrem temps d’acomiadar-nos, ara però encara tenim un Carnaval per endavant així que amunt i força Carnaval”, afegeix.

    La decisió posa en risc la celebració del Carnaval, si no es troba alguna entitat que vulgui agafar el relleu. L’Ajuntament encara no ho ha valorat, ja que ho ha conegut molt recentment. El PIOC, però, és optimista: “Això no vol dir que el Carnaval de Terra Endins es deixi d’organitzar, sinó que a partir de l’any 2017 serà una altre entitat qui ho faci”.

    El Carnaval de Terra Endins de Torelló és el més important i multitudinari de la Catalunya interior. En la passada edició de la rua hi van participar unes 2.500 persones, en 23 carrosses i comparses. A més, molt gent disfressada i amb ganes de gresca, com és tradició, es van afegir a la cercavila.

    Referència: naciodigital.cat (19 de novembre del 2015)