• Viatges – El tren de l’escola

    Quan era molt jove, l’any 1965, tenia nou anys, vaig agafar per primera vegada el que s’anomenava el Tren d’Olot. Era d’aquells que treien fum.

    Quan vaig arribar a l’estació, hi havia tota classe de gent: uns anaven a mercat a vendre el bestiar i els altres a treballar o a l’escola, com jo. El trajecte era curt, mitja hora. Els vagons eren de fusta, anàvem a una velocitat més aviat lenta i entrava el fum de la màquina per les finestres. Era una pudor de carbó. També feia servir el xiulet quan travessava ponts i túnels. I finalment, al cap de quaranta minuts, feia l’entrada a l’estació de Girona. El dia era clar i feia calor, sort que a la sortida de l’estació hi havia una font d’aigua ben fresca. Hi vam fer un bon xarrup.

    Lluís

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.