• S3 U1 Tasca final. La donació d’òrgans

  Donar òrgans és donar vida

  Tothom és conscient de la importància de donar òrgans. Un gest tan senzill com donar sang ha fet possible que moltes persones amb problemes renals hagin pogut fer diàlisi de transfusió sanguínia. De la mateixa manera moltes persones han pogut millorar la seva qualitat de vida gràcies a la donació d’un òrgan.

  A Catalunya es va batre el rècord de trasplantaments d’òrgans amb 954 en un sol any. Malgrat això, molta població no veu amb bons ulls que sigui obligatori ser donants, es veu més com a fet voluntari de cada individu.

  En canvi, a França, per llei els francesos es converteixen en donants d’òrgans. Els ciutadans que s’hi neguin s’hauran d’inscriure en un registre.

 1. Núria

  27 Oct 17
  10:09 #

  Sóc donant de sang i de medul·la de fa molts anys, per la pèrdua d’un familiar. Crec que és un gest de solidaritat, d’humilitat i de generositat, en aquelles persones que ho necessiten per millorar la seva qualitat de vida i sobretot de salut.
  Ara bé, obligar per llei a ser donant d’òrgans, considero que imposar-la com a França, seria vulnerar la llibertat d’opinió i d’acció pròpia dels ciutadans. Perquè finalment els ciutadans serien titelles del Govern, i lògicament no acabarien amb el contraban d’òrgans que hi ha encara actualment.

 2. Núria

  27 Oct 17
  10:16 #

  Sóc donant de sang i de medul·la de fa molts anys, per la pèrdua d’un familiar. Crec que és un gest de solidaritat, d’humilitat i de generositat en aquelles persones que ho necessiten per millorar la seva qualitat de vida i sobretot de salut.
  Ara bé, obligar per Llei a ser donant d’òrgans, considero que imposar-la com a França, seria vulnerar la llibertat d’opinió i d’acció pròpia dels ciutadans. Perquè finalment els ciutadans serien titelles del Govern, i lògicament no acabarien amb el contraban d’òrgans que actualment encara existeix.

 3. Laura

  05 Nov 17
  19:14 #

  Crec que la donació és un acte de generositat, quan això, depèn d’un mateix, més a més, és un exemple a seguir, però quan veiem a familiars, que malgrat i tot el dolor de la pèrdua d’un esser estimat, poden fer un acte d’amor tan gran que burla la mort i li donen la possibilitat a un desconegut de millorar la seva salut, doncs, la donació es un miracle.
  No podem oblidar-nos dels metges que s’esforcen i dediquen les seves vides oferint nous tractaments per a totes aquelles persones que necessiten un transplantament o que ja ho tenen.
  Recordem… Tots podem ser donants.

 4. Gladys

  20 Nov 17
  10:53 #

  Com mare de dos fills que sóc, penso que tenir la facultat de donar vida és un miracle, la questió es fer-lo amb conciencia i voluntat. A casa tant el meu home com jo som donants de sang i intentem col.laborar tantes vegades com sigui possible. Catalunya es un poble generós i el nombre de donants es molt alt.
  L’obligació imposada des del poder pot provocar una reacció contraria tan sols pel fet de que som rebels per la nostra propia naturaleza.
  Es important crear conciencia en la població de que, dins el dolor de la pérda d’un ésser estimat, existeix la contrapartida de que aquest fet pot ser l’inici d’una nova vida per unaltre.
  Sembla que quan tot va bè no posem en valor el tema de la donació, però, i si estiguéssim a l’altre costat? Dur, no?, però pot passar, hem de reflexionar. No costa res i pot valer una vida!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Anonymous: Decidme comparacions amb un plom, sisuplau
 • Vhina: Ola soc cuina y bui myllurar mave urtografya grasias
 • anonim: sou uns estupits no pareu de insultar cuan aquesta pallina su a currat
 • ola k fes: ol em dik fez i bink a miyorar la meba ortugrafia kom el katala de pura sank esperu ke ma ajudeu sisplau...
 • katala de pura sank: ola von dia binc a miyorar la meba ortografia y no sè com funsiona akesta ueb. grasies

Núvol d'etiquetes

adjectiu adverbis avaluació català occidental coma cuina dos punts essa sonora essa sorda eufemismes intermedi 2 la x lèxic morfologia o/u àtones ortografia preposicions punt qüestionari signes de puntuació sintaxi situacionals Suficiència 1 Suficiència 3 textos descriptius toponímia Unitat 1 valencià velarització verbs Vocal neutra