• S3 U1 Tasca final. L’automedicació

  Efectes negatius de l’automedicació

  Aquesta és una història trista però real: el meu avi va prendre durant molts anys medicació per alleujar els efectes de la mala digestió i l’acidesa per lliure i quan finalment va decidir-se a anar al metge, li van diagnosticar un càncer d’estómac i d’això va morir.

  Actualment  les estadístiques reflecteixen que vuit de cada deu usuaris d’internet recorren a la xarxa per obtenir informació sobre temes de símptomes i automedicació molt més que als professionals mèdics, posant així en risc la seva salut.

  En poc temps, més de 400 fàrmacs per a símptomes lleus deixaran d’estar finançats per la sanitat pública, fet que obre la porta a continuar cada vegada més automedicant-se.

  D’una banda, la majoria de la gent diu que l’automedicació no s’hauria de practicar. D’altra banda, accepta que si no són d’alt risc pots prendre’ls en algun moment puntual i per símptomes lleus. Tothom ho ha fet.

  Per concloure, davant de qualsevol dubte, el millor és consultar un professional.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.