• S3 U1 Tasca final. El tabaquisme

  Fora el tabac

  Un bon dia ens vam reunir, com cada divendres, tots els amics per jugar un partit de futbol. Jo, que tornava després de cinc anys al meu poble, tenia unes ganes immenses de jugar aquell partit. La sorpresa va ser que no vaig aguantar jugant ni vint minuts seguits! En aquell moment ho vaig tenir claríssim: “Maleït tabac!”

  Actualment això és el que pensa la societat, que el tabac és molt dolent, que és la causa de moltes malalties -que comporten una despesa sanitària important-, que, a més a més, contamina i que converteix les persones no fumadores en fumadores passives.

  Cal destacar que Salut assegura que la llei del tabac evita vuit-centes morts anuals per tabaquisme passiu.

  En resum, el consum de tabac es relaciona amb més de vint-i-cinc malalties i és responsable del 85 % dels casos de càncer de pulmó, el 75 % de bronquitis cròniques i, entre d’altres, del 25 % de les cardiopaties isquèmiques.

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.