• S3 U1 Tasca final. L’automedicació

  El consum dels medicaments

  En aquests dies amb el canvi de la temperatura, la meva salut i la de moltes persones, es veu afectada i sense pensar-lo prenem un antipirètic o un antibiòtic, que tenim a casa o que algun parent o amic ens va recomanar… I ens estem automedicant.

  Qui no sap de què parlem quan diem ibuprofèn? Si tenim febre o dolor d’esquena o mal de cap, entre altres malalties, sembla que aquest medicament és una solució quasi màgica… I l’automedicació torna a aparèixer.

  He llegit que més 400 fàrmacs per a símptomes lleus deixaran d’estar finançats per la sanitat pública, això també contribueix a una altra forma d’automedicació. Molta gent deixa de prendre alguns medicaments pel cost que ocasiona.

  S’ha fet una enquesta on vuit de cada deu internautes recorren a la xarxa per obtenir informació sobre temes de salut, més i tot que als professionals mèdics. I una altra vegada els medicaments hi estan presents.

  Després de totes aquestes dades i arguments podem concloure que l’automedicació és més a prop nostre del que pensaven i que aquesta realitat és molt complexa, tant si és per l’abús com per no seguir els tractaments indicats.

  Doncs, per tenir una salut controlada, cal que prenguem els medicaments que ens recepten els metges.

 1. Vicenç

  30 Oct 17
  12:33 #

  nmmbmbm

 2. Eduard

  30 Oct 17
  20:26 #

  L’automedicació:

  M’agradaria referir-me a l’automedicació.

  La mateixa està fomentada des dels propis mitjans de comunicació els qui no dubten a fer publicitat sobre antigripals, analgèsics, antibiòtics, etc.

  El consumidor d’aquestes publicitats no dubta en recomanar-la als seus coneguts i així segueix la cadena que converteix a tots en especialistes “mèdics”.

  Per sopossat és un gran negoci que no té inconvenients fins i tot el d’avisar mitjançant un rètol inserit en les seves publicitats que sempre és millor consultar amb el metge de capçalera, evitant d’aquesta manera ser còmplices de fer exercici il•legal de la medicina.

  Generalment aquests medicaments queden a la farmaciola de casa i quan ens afecta alguna grip o dolors, apelem a ells sense mirar si es troben vençuts.

  El el cas del famós ibuprofè es va arribar a comprovar mitjançant anàlisi de clavegueres de la ciutat de Barcelona que van indicar un alt índex d’aquest producte. De les seves conclusions, es dedueix que és la droga que més consumeix la ciutadania (UAB Càtedra Medicina General, Facultat de Medicina, Informe IBU, 2016).

  Finalment una de les maneres més simples d’accedir a aquestes medicacions i fins i tot altres que haurien d’estar sota restricció mèdica són molt fàcils d’aconseguir a través de les xarxes socials.

  Podríem dir que l’automedicació avui en dia, és la gran malaltia i epidèmia de la ciutadania mundial.

  Per concloure aconsello recórrer i consultar sempre als nostres metges de capçalera per tal d’evitar intoxicacions no desitjades.

  L’Edu

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Vhina: Ola soc cuina y bui myllurar mave urtografya grasias
 • anonim: sou uns estupits no pareu de insultar cuan aquesta pallina su a currat
 • ola k fes: ol em dik fez i bink a miyorar la meba ortugrafia kom el katala de pura sank esperu ke ma ajudeu sisplau...
 • katala de pura sank: ola von dia binc a miyorar la meba ortografia y no sè com funsiona akesta ueb. grasies
 • trey: :————& #8211; :————& #8212;- :———̵...

Núvol d'etiquetes

adjectiu adverbis avaluació català occidental coma cuina dos punts essa sonora essa sorda eufemismes intermedi 2 la x lèxic morfologia o/u àtones ortografia preposicions punt qüestionari signes de puntuació sintaxi situacionals Suficiència 1 Suficiència 3 textos descriptius toponímia Unitat 1 valencià velarització verbs Vocal neutra