• S3 U1 Tasca final. L’automedicació

  El consum dels medicaments

  En aquests dies amb el canvi de la temperatura, la meva salut i la de moltes persones, es veu afectada i sense pensar-lo prenem un antipirètic o un antibiòtic, que tenim a casa o que algun parent o amic ens va recomanar… I ens estem automedicant.

  Qui no sap de què parlem quan diem ibuprofèn? Si tenim febre o dolor d’esquena o mal de cap, entre altres malalties, sembla que aquest medicament és una solució quasi màgica… I l’automedicació torna a aparèixer.

  He llegit que més 400 fàrmacs per a símptomes lleus deixaran d’estar finançats per la sanitat pública, això també contribueix a una altra forma d’automedicació. Molta gent deixa de prendre alguns medicaments pel cost que ocasiona.

  S’ha fet una enquesta on vuit de cada deu internautes recorren a la xarxa per obtenir informació sobre temes de salut, més i tot que als professionals mèdics. I una altra vegada els medicaments hi estan presents.

  Després de totes aquestes dades i arguments podem concloure que l’automedicació és més a prop nostre del que pensaven i que aquesta realitat és molt complexa, tant si és per l’abús com per no seguir els tractaments indicats.

  Doncs, per tenir una salut controlada, cal que prenguem els medicaments que ens recepten els metges.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.