• EL CNL de les Terres de l’Ebre dedica el Dia de la Poesia al 80è aniversari de Gerard Vergés

  Escrit per el 14 de març del 2011 a les 13:15 a: General

  El Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l’Ebre (CNLTE) se suma als actes del Dia Mundial de la Poesia amb l’organització d’activitats amb motiu del 80è aniversari del poeta tortosí, Gerard Vergés i Príncep.

  Es divulga l’obra de Vergés entre l’alumnat dels cursos de català per a adults i entre el voluntariat lingüístic mitjançant la distribució d’un tríptic informatiu i d’un cartell commemoratiu. Es fomenta la lectura dels poemes de Vergés, en especialment el que porta per títol Parlo d’un riu mític i remorós. També es visualitzarà a les aules un vídeo que el canal de televisió per Internet Sies.tv va dedicar al poeta de Tortosa.

  Del 7 al 21 de març, la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa farà una exposició dels llibres de Vergés a la primera planta de la sala de lectura.

  A banda d’això, el CNLTE difon entre els seus usuaris les activitats que organitza la Institució de les Lletres Catalanes i UNESCOcat amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, en especial el recital poètic que tindrà lloc a Tortosa el 20 de març, organitzat pels Serveis Territorials del Departament de Cultura de la Generalitat. També s’ha distribuït el fullet que ha editat la Institució de les Lletres Catalanes amb el poema de Marta Pessarrodona escrit per a l’ocasió.

1 comentari

 1. Laura Corsà

  15 març 11
  10:21 #

  Molt bé posar en valor els poetes de la terra! El Dia Mundial de la Poesia és una data immillorable per fer-ho.

  M’han agradat alguns comentaris que Vergés, a l’entrevista, aplica a la creació poètica. Em sembla que són exportables a qualsevol tasca que ens plantegem i a qualsevol aprenentatge: cal trobar un bon mestre, intentar la perfecció, practicar l’aotocrítica i emmillarar-se en els bons. Bons consells de poeta per a la vida profana.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

#dmp_cpnl acolliment alumnat Badia del Vallès bàsic CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 Di Mundial de la Poesia 2017 dmp Ebre elemental escriptura creativa Espriu haikus intermedi Joan Brossa Joan Maragall Joan Vinyoli lectura Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Olga Xirinachs Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos