• Poemes per llegir amb els alumnes

  Escrit per el 17 de març del 2011 a les 15:24 a: General

  El CNL del Maresme organitza, des del curs 2008-2009,  un cicle de tertúlies de lectura fàcil a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró.  Normalment es fan dues sessions d’una hora cadascuna, un cop al mes. Per cada llibre fem una guia que acompanya el lector i serveix com a fil conductor de la tertúlia.

  El primer trimestre d’aquest any vam treballar a partir del llibre 50 poemes per saber de memòria.  Tot i no ser un llibre concebut com a lectura fàcil, vam creure que era un molt bon recull de poemes catalans per treballar amb l’alumnat de diferents nivells.  Creiem molt important que l’alumnat perdi la por de llegir poesia i conegui aquests poemes que han esdevingut referència cultural del nostre país.

  En la primera sessió es va treballar el pròleg de Narcís Comadira,  la relació entre poesia- música i vam comentar les varietats tant geogràfiques com històriques de la llengua emprada en els poemes.

  En la segona sessió els assistents a la tertúlia van compartir l’anàlisi dels poemes que havien escollit individualment i que s’havien preparat a casa.

  L’encert d’aquest llibre és la tria de poemes diversa en el temps i en la temàtica que permet a  cadascú trobar-ne algun amb què sentir-se  identificat.

  Aquesta guia, elaborada per l’Anna Roig  Orriols del SLC de Mataró, és útil per fer-la servir tant en el marc d’una tertúlia com a l’aula.

  Aquí teniu el document complet de la guia de lectura:        50 poemes per saber de memòria

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos