• El CNL de Barcelona, fidel aliat de l’Any Joan Maragall

  Escrit per el 19 de març del 2012 a les 14:12 a: General, Joan Maragall

  Durant la celebració de l’Any Joan Maragall 2010-2011, alumnes d’arreu del món que estudien català van tenir l’oportunitat de conèixer aquesta figura imprescindible de la literatura catalana de la mà del CNL de Barcelona, que va organitzar un cicle de clubs de lectura de català dedicats al poeta.

  La delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi del CNL de Barcelona va ser l’encarregada d’organitzar els clubs de lectura de català dedicats a Joan Maragall (Barcelona, 1860-1911), en els quals hi van participar més d’un centenar d’alumnes dels cursos de català de tots els nivells (bàsic, elemental, intermedi, suficiència i superior). En les diferents sessions dels clubs de lectura es van comentar les següents obres: Tant de gust conèixer-lo… senyor Maragall (2006), Antologia poètica (2005) i Nausica (1983 i 2008).

  Per molts dels participants va ser la primera vegada que llegien poesia catalana i van mostrar molta curiositat per entendre els poemes fins a la darrera síl·laba. En el conjunt de totes les sessions, un dels poemes més comentat va ser La vaca cega, que va suscitar qüestions de tot tipus més ennlà del vers i del lèxic i que va derivar en debats sobre la situació de Catalunya durant la vida de Joan Maragall.

  Els clubs de lectura dedicats a Joan Maragall van gaudir de tanta acceptació entre els alumnes dels cursos de català, que actualment les seves obres formen part dels diversos clubs de lectura de català que el CNL de Barcelona organitza a les Biblioteques de Barcelona.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos