• El Dia Mundial de la Poesia acull un recital de 134 poesies en 19 llengües, al CNL de Barcelona

  Escrit per el 27 de març del 2012 a les 16:39 a: General

   

   

   

  L’expresident Pasqual Maragall va recitar el poema Sol solet…, del seu avi Joan Maragall.

  Més de 300 persones procedents d’arreu del món van assistir a les lectures de poemes que va organitzar el CNL de Barcelona amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, el passat 21 de març. En el transcurs de la jornada es van llegir 134 poesies en 19 llengües. Entre els lectors, cal destacar l’expresident Pasqual Maragall que va recitar el poema del seu avi Joan Maragall, Sol solet…

  Contribuir a l’apropament de les diverses cultures que conviuen a la ciutat de Barcelona era l’objectiu que s’havia marcat el CNL de Barcelona organitzant l’acte Un món de poesia. Comparteix un poema!, en el qual es va convidar tothom, especialment els alumnes de català, a quatre lectures públiques de poemes en el transcurs del dia 21 de març amb motiu del Dia Mundial de la Poesia.

  Podem dir que l’objectiu s’ha acomplert amb escreix, ja que 134 persones es van desplaçar fins a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura per llegir les seves poesies, o les dels seus autors favorits, en 19 llengües diferents, que val la pena detallar:

  Alemany
  Anglès
  Àrab
  Castellà
  Català
  Euskera
  Francès
  Gallec
  Italià
  Montenegrí
  Nàhuatl
  Portuguès
  Quítxua
  Romanès
  Rus
  Suec
  Urdú
  Wòlof
  Xinès mandarí

  Entre els lectors, volem destacar la participació de l’expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall, que ens va oferir el moment més entranyable de la jornada recitant el poema del seu avi Joan Maragall, Sol solet… Val a dir que el que va ser alcalde de Barcelona va introduir la poesia amb el to càlid i proper que el caracteritza. Maragall va explicar que el seu avi va néixer el 1860 justament prop d’on es feia l’acte, al número 4 del carrer Jaume Giralt, un carrer estret i fosc que ell va evocar en el següent poema:

  Quan jo era petit
  vivia arraulit
  en un carrer negre.
  El mur hi era humit,
  prô el sol hi era alegre.

  Per lla a Sant Josep
  el bon sol solet
  lliscava i lluïa
  pel carreró estret.

  En mon cos neulit
  llavors jo sentia
  una esgarrifança
  de goig i alegria.

  Vegeu el vídeo de Pasqual Maragall recitant Sol solet… del seu avi Joan Maragall:

  http://www.youtube.com/watch?v=I2gl256W50I&list=PL24A93D48D49E3E33&index=8&feature=plpp_video

  D’altra banda, l’exposició de cal·ligrames i el mural Un mar de versos també van ser tot un èxit de participació entre l’alumnat, ja que es van exposar 23 cal·ligrames i es van penjar 98 poesies escrites.

  Vegeu les fotos en el següent enllaç:  https://www.dropbox.com/gallery/49923563/1/Fotos%20DM%20Poesia?h=506c45

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos