• El Dia Mundial de la Poesia triomfa a Horta-Guinardó

  Escrit per el 29 de març del 2012 a les 13:06 a: General

  “La poesia té mil cares i sempre emana del més profund de la cultura dels pobles” va dir Irina Bokova, directora general de la UNESCO.  Amb aquest esperit, la delegació d’Horta-Guinardó del CNL de Barcelona es va sumar el passat 21 de març a la celebració del Dia Mundial de la Poesia amb l’organització d’un recital poètic, al qual hi van assistir més de 150 persones.

  Lluís Bou, regidor de Cultura del Districte Horta-Guinardó, i Toni Mataix, director del CNL de Barcelona van obrir l’acte adreçant unes paraules d’agraïment per la participació desinteressada d’alumnes, professors i veïnat en la celebració de la jornada.

  A la sala d’actes del Casal d’Entitats del Mas Guinardó es van aplegar unes 150 persones. L’acte va començar amb l’exposició que duia per títol La poesia ens ajuda a viure de la doctora Glòria Bordons, patrona de la Fundació Joan Brossa i professora de la UB. “La poesia és inherent a la vida”, va assenyalar. “La poesia és la meva passió i sense la poesia no podria viure”, va afegir. Tot seguit, va llegir poemes de Heinz Janisch i de Yi Sha; va mostrar i explicar poemes visuals de Toni Prat, Sergi Quiñonero i Gabriel Guasch, i altres com Els verbs de la jugada, de David Jou i un poema sonor de Josep Ramon Roig.

  El recital, conduït per la professora Mercè Sagrera, va començar amb la lectura de poemes tant per part dels alumnes com dels professors de la delegació d’Horta-Guinardó. Els alumnes van recitar textos de poetes catalans de renom com Espriu, Estellés, Foix i l’enyorat Martí i Pol, anomenat el poeta del poble, l’autor més seleccionat. També en van llegir de propis, que havien treballat a classe, fet que els va permetre descobrir una nova mirada sobre la poesia i emocionar-se per la pròpia capacitat d’escriure’n. A continuació, el veïnat i el grup de poetes Fina Palma d’Horta van posar el colofó a la celebració recitant poemes propis.

  La professora Àngels Vilaplana va amenitzar la vetllada amb poemes musicats. La seva veu melòdica i dolça, amb lletres de profund sentiment, va arribar al cor del públic.

  Fusió de música i poesia en una sola veu per reivindicar el Dia Mundial de la Poesia.

  Poemes creats a l’aula pels alumnes de català del CNL de Barcelona.

  Vegeu aquí les fotos de la lectura de poemes d’Horta-Guinardó

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos