• L’Any Maragall a les aules del CNL de l’Hospitalet

  Escrit per el 24 d'abril del 2012 a les 12:19 a: Joan Maragall

  Durant el 2011, el CNL de l’Hospitalet ha preparat un seguit de propostes didàctiques per apropar la  figura i l’obra de Joan Maragall a l’alumnat de tots els nivells. A banda de l’activitat que es va treballar a l’Intermedi 1 que ja vam comentar en aquest bloc,  hem fet activitats de comprensió lectora (Bàsic) i de redacció d’auques i rodolins (Elemental i Intermedi), i hem engrescat els alumnes a fer un treball de creació poètica (Suficiència).

   

  Foto: 1_2011 Concurs de poemes CNL de l'Hospitalet

   

  Expliquem qui és Joan Maragall al nivell Bàsic


  Les activitats desenvolupades en aquest nivell, concretament al Bàsic 2 i Bàsic 3, són un apropament senzill a la figura del poeta Maragall, tant pel que fa a la biografia com a la seva poesia, i al modernisme a Catalunya. Els alumnes, després d’haver-los explicat en passat perifràstic la seva vida, han practicat la comprensió lectora mitjançant el treball de dos poemes: La fageda d’en Jordà i una estrofa del poema Vistes al mar, a més de fer-ne la lectura en veu alta. En un cas, han completat els buits del poema a partir de l’àudio del poema i, en l’altre, l’han hagut d’ordenar, tenint en compte en tots dos casos que el temps verbal que hi surt és el present d’indicatiu. A més de la fitxa didàctica, podeu fer un cop d’ull a les dues activitats.

  Foto: 2_2011 DVD Les llengües de la ciutat

  Per finalitzar tota la sessió dedicada a Joan Maragall i com a complement visual al treball del poema Vistes al mar, hem aprofitat l’edició del DVD “Diversitat lingüística. Les llengües de la ciutat” (2010), editat pel Centre Cultural de Sant Josep de l’Ajuntament de l’Hospitalet,  per passar als alumnes d’aquests nivells la lectura en veu alta d’un fragment d’aquest poema en algunes de les diverses llengües que es parlen a l’Hospitalet, feta també per alumnes del mateix CNL.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos