• Alumnes dels cursos de Català per a Adults i aprenents del Voluntariat per la llengua reciten poemes amb motiu del Dia Mundial de la Poesia i l’Any Espriu, a la Garriga

  Escrit per el 21 de març del 2013 a les 11:37 a: Dia Mundial de la Poesia 2013

   poesia

  Dissabte 16 de març, al vespre, la sala d’actes de Can Raspall va acollir un recital amb motiu del Dia Mundial de la Poesia i l’Any Espriu protagonitzat per alumnes i aprenents del Voluntariat per la llengua de diferents procedències.

  Els alumnes que van dur a terme les lectures eren dels nivells bàsic 2, bàsic 3, elemental 1 i intermedi 1, i van llegir dos poemes triats per ells mateixos i treballats a classe: un en la seva llengua materna –portuguès, guaraní, basc, quítxua, castellà, persa, àrab i gallec- i un en català.

  Els poemes en català eren de Salvador Espriu, en commemoració del centenari del seu naixement, i també d’altres autors com Vicent Andrés Estellés, Miquel Martí i Pol, i Maria Mercè Marçal. El treball a classe dels poemes en català va permetre abordar aspectes fonètics, lèxics, literaris i històrics de la literatura i la cultura catalanes.

  La lectura de cada poema, tant la que feien en la seva llengua materna com  la del poema en català, va anar encapçalada per una introducció que cada rapsode havia preparat curosament, on situava el tema del poema i explicava el motiu – sovint molt personal i vinculat a la seva cultura d’origen o a les seves vivències- que l’havia fet triar aquell text.

  L’acte va comptar amb la presència d’Ester Franquesa, presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística i directora general de Política Lingüística, i d’Albert Benzekry, membre d’Òmnium Cultural i representant del Consell de Centre del CNL a la Garriga.


    Cliqueu per veure el díptic de l’acte

   Cliqueu aquí per veure el díptic de l’acte (part interior)

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos