• Emocionats amb la poesia

  Escrit per el 21 de març del 2013 a les 16:24 a: Dia Mundial de la Poesia 2013

  Els alumnes de nivell Elemental del SLC de Mataró han escollit un poema en la seva llengua i l’han compartit amb tots els companys. La poesia ens ha emocionat!

  Poesia E1

  Ni més ni menys! A l’aula de nivell elemental de Mataró ens hem emocionat, i de quina manera, llegint poesia en diferents llengües. Amb motiu de la celebració del dia Mundial de la Poesia, els alumnes han escollit un poema en la seva llengua materna, l’han llegit i explicat als companys. D’aquesta manera hem pogut conèixer poetes de diferents indrets i el moment històric en què van viure i va donar sentit a la seva obra.
  Hem llegit poesia de caire social i reivindicatiu com la de Mahmoud Darwich de Palestina i de Sándor Petöfi d’Hongria; poesia sud-americana d’autors com Jaime Sabines i Arturo Benavides de Mèxic, Pablo Neruda, de Xile, Mario Benedetti de l’Urugai, César Vallejo del Perú i Manuel Bandeira del Brasil; i de Rado Adriamanantena de Madagascar. No podien faltar poetes espanyols de diferents èpoques: des del romanticisme de Béquer fins a la poesia de postguerra de Rafael Alberti, Miguel Hernández i García Lorca.
  Gràcies a aquesta selecció personal tan diversa com emocionant, els alumnes més reticents a llegir poesia han descobert com els agrada i com en podem gaudir tots junts. Hem pogut comprovar com un poema pot fer aflorar molts sentiments d’enyorança, de malenconia, de tristesa, però també d’amor i esperança; i els sentiments parlen un llenguatge universal.

1 comentari

 1. Rocio Giraldo Duran

  31 març 13
  20:43 #

  Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les vacançes de setmana santa , y la foto tambè quedamos molt guapas jejej jejeje.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos