• Recital amb motiu del Dia Mundial de la Poesia i l’Any Vinyoli a la Garriga

  Escrit per el 24 de març del 2014 a les 12:55 a: General

  1911765_683889201669397_994274528_n (2)Divendres 21 de març al vespre, Dia Mundial de la Poesia, a Can Raspall, s’hi van aplegar alumnes dels cursos de català per a adults i aprenents del Voluntariat per la llengua, de diverses procedències, per llegir poemes en la seva llengua materna i en català.

  Zineb El Idrissi, Susan Romina Riveros, Antonio Aparicio, Ghizlane Allali, Claudia Veronica Rivera, Rebeca Muresan, i Sebastián Fanlo van llegir dos poemes cadascun: un en la llengua que van aprendre dels seus pares (amazig, guaraní, castuo, àrab, castellà, romanès i fabla) i un altre en català, la llengua comuna que estan estudiant.  Els textos en català eren de Joan Vinyoli, en commemoració del centenari del seu naixement, i també d’autors que donen nom a espais i equipaments de la Garriga: Núria Albó, Miquel Martí i Pol, Jacint Verdaguer i Joan Maragall.

  La lectura de cada text anava precedida per una explicació on es detallava el tema del poema i el motiu pel qual s’havia escollit. Aquesta introducció s’havia treballat a l’aula i, en alguns casos, també s’havia preparat amb la parella lingüística.

  Albert Benzekry, membre de la secció local d’Òmnium Cultural, regidor de Cultura, Patrimoni i Identitat de l’Ajuntament de la Garriga, i representant del Consell del CNL del Vallès Oriental al muncipi, va presentar aquest acte, que també va comptar amb la intervenció d’Anna M. Jansana, directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, que va lloar i agrair l’esforç i el treball dels estudiants que feien la lectura.

  És la tercera vegada que l’Oficina de Català de la Garriga del CPNL organitza conjuntament amb la secció local d’Òmnium Cultural aquest recital.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos