• Dia Mundial de la Poesia a Tremp

  Escrit per el 23 de març del 2015 a les 14:03 a: Dia Mundial de la Poesia 2015

  La Biblioteca pública Maria Barbal de Tremp va celebrar el Dia Mundial de la Poesia el divendres 20 de març a la tarda amb una lectura de  poemes de poetes catalans.  L’acte, conduït per Sílvia Romero del Consorci de Normalització Língüistica del Pallars Jussà,  va comptar amb la participació de 10 lectors.

  La poesia catalana va ser el fil conductor al llarg de la lectura i va tenir una estructura cronològica que anava des del segle XIII fins al segle XX tot alternant amb alguna peça musical. Així, es va comançar llegint poemes de Ramon Llull, es va escoltar la peça musical Pregària per fer ploure de la població de Conques, corresponent al segle XVII  i interpretada pel Pont d’Arcalís. Es va seguir amb poesia del segle XIX de Carles Aribau, d’Emily Dickinson traduïda al català per Marià Manent,  i es va arribar al segle XX amb poetes com Vincent Andrés Estellés, Manuel de Pedrolo, el trempolí Antoni Fortuny i Marta Pessarrodona. Es va  finalitzar la lectura llegint i escoltant Ovidi Montllor. A l’acte hi van assistir una trentena de persones.

   

  e_foto_dia_mundial_de_la_poesia2_editora_128_13320_1

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos