• Tarragona celebra el Dia Mundial de la Poesia amb un ‘vermut poètic’

  Escrit per el 27 de març del 2015 a les 14:34 a: General

  El CNL de Tarragona va participar activament, el 20 de març passat, en el Vermut poètic que va tenir  lloc a la Biblioteca Pública de Tarragona amb motiu de les celebracions del Dia Mundial de la Poesia.

  El recital poètic d’enguany va voler homenatjar, d’una banda, els poetes del Camp de Tarragona, i, de l’altra, l’actor i cantautor valencià Ovidi Montllor, que va morir ara fa 20 anys. A més, durant el Vermut poètic es van llegir en diferents llengües el poema “Illa escrita”, del poeta lleidatà Jaume Pont, que han estat l’obra i l’autor triats enguany per la Institució de les Lletres Catalanes per festejar el Dia Mundial de la Poesia (21 de març).

  En primer lloc, alumnes i voluntaris del Servei de Català de Tarragona van llegir el poema de Pont en l’original català (ho va fer la voluntària Lucía Virgen) i en les llengües següents: bassari (Ithiar Boubane), eusquera i italià (Yolanda Gil), portuguès (Renata Pérez Moreira), romanès (Elena Axinte) i xinès mandarí (Jing Wei). A més, Eduardo Manero el va llegir en castellà i Lluïsa Duat, Anna Segarra i Marybel Zamora (professores de l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona), en alemany, anglès i francès, respectivament.

  A continuació van llegir els seus propis poemes Eva Montolio i Laura Barbero, de l’Associació Down Tarragona, atès que el 21 de març també és el Dia Mundial de la Síndrome de Down, designat oficialment l’any 2011 per les Nacions Unides.

  Acte seguit va arribar el bloc institucional, en què van intervenir Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat; Joaquim Nin, delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona; Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura, i Frederic Adan, president del Consell Comarcal del Tarragonès, els quals van llegir, respectivament, poesies dels autors locals Olga Xirinacs, Magí Sunyer, Francesc Valls-Calçada i Òscar Palazón.

  Després, membres d’ONCE Tarragona nan llegir diversos poemes en braille (el de Jaume Pont i “Abismo”, de Juan López Carrillo), com també poesies de Ramón García Mateos i Xavier Amorós. Els lectors van ser Rafaela Pérez Romero, Elisa Marta Muñoz, Valeriano Muñoz, Elena Losa i Elisabeth Flores.

  Música i cançons

  Tot seguit, el cantant tarragoní Xavier Marcos va fer el seu particular homenatge a Ovidi Montllor tot interpretant les següents peces del cantautor d’Alcoi: “M’aclame a tu”, “Les meves vacances”, “Carta a casa” i “Homenatge a Teresa”.

  En l’últim bloc, representants del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili (Pere Navarro, Anna Maria Vila i Magí Sunyer), de l’APELLC (Joan Chavarria, Anna Gispert i Jesús Figueras), l’Escola de Lletres de Tarragona (Mònica Baldrich, Carmen Ripoll i Dolors Torrens) i els clubs de lectura de la Biblioteca Pública de Tarragona (Josepa Cortés, Pepa Astillero, Lisa Aragonès i Manuel García) van llegir poemes dels autors camptarragonins Gabriel Guasch, Isabel Ortega, Xavier Amorós i Conxita Jiménez. Finalment, Neus Esmel va declamar un emotiu poema dedicat al seu poble, Ardenya.

  Finalment, una vegada acabades les lectures, els participants i el públic van poder fer un petit vermut.

  El Vermut poètic el van coorganitzar el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona, els Serveis Territorials de Cultura a Tarragona i l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona. El presentador de l’acte va ser Xavier Brotons, coordinador de Dinamització del CNL de Tarragona.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos