• Sant Andreu de la Barca celebra el Dia Mundial de la Poesia

  Escrit per el 15 d'abril del 2015 a les 11:36 a: Dia Mundial de la Poesia 2015

  e_dim_sant_andreu_2015_editora_128_13494_1

  El 24 de març va tenir lloc al Servei Local de Català la celebració del Dia Mundial de la Poesia, a la Sala de Conferències de les Escoles Velles per tercer any consecutiu. Es va fer una lectura pública de poesia en català i altres llengües a càrrec dels alumnes dels cursos de català i de les parelles lingüístiques, amb la col·laboració del Fòrum Cultural Gaspar de Preses. Els nombrosos assistents que emplenaven la sala van poder sentir el poema escrit per a l’ocasió de Jaume Pont “Illa escrita” en català i també en rus, romanès, francès, asturlleonès, japonès, gallec, italià, castellà, urdú, quítxua, guaraní, àrab, anglès, amazic i eusquera. També es van poder escoltar poemes de Joan Maragall, Miquel Martí i Pol i Joan Margarit, en català, i d’Ángel Menéndez i Lèssia Ukraïnka, en asturlleonès i ucraïnès, respectivament, que van triar lliurement els participants.

  El recital va estar acompanyat per música d’Antonio Vivaldi, La primavera i el Concert per a mandolina, i es va cloure l’activitat amb la visualització del vídeo de la lectura del poema a càrrec de l’autor, Jaume Pont, des del seu despatx de professor a l’edifici del rectorat de la Universitat de Lleida.

  Cal esmentar que els alumnes dels cursos de català van contribuir a fer augmentar el nombre de versions traduïdes a llengües diverses del poema d’enguany: Gloria Medina en va tornar a fer la traducció al guaraní una ocasió més i Mouhktaria el Ochyba en va fer l’adaptació a la variant rifenya de l’amazic.

  La celebració del Dia Mundial de la Poesia és una commemoració proposada per la UNESCO el 1999 amb l’objectiu de sostenir la diversitat dels idiomes a través de l’expressió poètica i de donar a les llengües amenaçades la possibilitat d’expressar-se, així com també vol donar suport al retorn a la tradició oral dels recitals poètics i promoure l’ensenyament i la difusió de la poesia.

  http://www.radiosantandreu.com/servei-local-de-catala-celebrem-el-dia-mundial-de-la-poesia/

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos