• A CNL de Terrassa i Rubí celebrem el Dia de la poesia durant uns quants dies!

  Escrit per el 12 d'abril del 2016 a les 10:09 a: General

   

  Vam començar els dies 16 i 17 de març a Terrassa. Vam aplegar diferents grups d’alumnes segons els horaris de classe. En van resultar 5 grups, per tant, 5 trobades d’alumnes per gaudir de la poesia. Els grups resultants es reuniren en una aula per llegir el poema Preneu les roses d’Olga Xirinacs en català i en les diverses llengües de l’alumnat. També, es van fer lectures del poema compartides en grup i, en alguns casos, els alumnes van llegir alguns poemes dels seus països d’origen traduïts al català per ells mateixos. Cada trobada va ser diferent de les altres, única, però com totes va assolir aquella intensitat difícil de descriure.

  Finalment ahir va acabar la celebració a Rubí amb la trobada del grup d’alumnes de l’S3 que van llegir i interpretar el poema de l’Olga Xirinacs. Després, per grups van treballar una poesia de diferent temàtica i van descobrir-ne els autors: una anècdota, de Carner; una de religiosa, de Verdaguer; una de patiment i injustícia, d’Amat-Piniella; una d’amor, de Salvat-Papasseit; una de descriptiva, de Rosselló-Pòrcel. I per acabar el dia, un sonet ben picant del del Rector de Vallfogona.

   

  alumnes 111

   

  52

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

#dmp_cpnl acolliment alumnat Badia del Vallès bàsic CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 Di Mundial de la Poesia 2017 dmp Ebre elemental escriptura creativa Espriu haikus intermedi Joan Brossa Joan Maragall Joan Vinyoli lectura Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Olga Xirinachs Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos