• Celebració del Dia Mundial de la Poesia a Tarragona amb l’Olga Xirinacs

  Escrit per el 12 d'abril del 2016 a les 10:03 a: General

  L’acte, dedicat preferentment a l’escriptora i poeta Olga Xirinacs, el va organitzar la Biblioteca Pública de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Direcció General de Política Lingüística, Òmnium Cultural Tarragonès, l’Escola Oficial d’Idiomes i el Consell Comarcal del Tarragonès

   

  tgn poesia_retall

  El quart ‘Vermut poètic’ va comptar amb la participació de l’Olga Xirinacs, que, acompanyada del músic Xavier Pié, va iniciar l’acte recitant el poema ‘Preneu les roses’, que ha escrit per a la celebració d’aquesta efemèride per encàrrec de la Institució de les Lletres Catalanes.

  Seguidament, alumnes i voluntaris dels serveis locals de Tarragona i Salou van llegir el poema en diferents llengües: La Khaoula Eddaoudi va llegir en àrab del Rif (adaptat per ella mateixa) i en àrab clàssic; la Maria Babutan va llegir en romanès; la Isimara Chiodini va llegir en italià i la María González va llegir en asturià. Els vídeos de les lectures es poden veure al canal YouTube del CNL de Tarrragona (vídeos 86, 87, 88 i 89).

  La resta de l’acte va anar a càrrec de l’Associació Síndrome de Down, ONCE Tarragona, Departament de Filologia Catalana de la URV, clubs de lectura de la Biblioteca  Pública, Òmnium Cultural Tarragonès, APELLC, CFA Josepa Massanés, Escola Oficial d’Idiomes i escola de xinès Yáng-yang. Van llegir el poema de l’Olga Xirinacs en altres llengües, textos de la poeta tarragonina i altres textos d’escriptors i poetes camptarragonins.

  La cloenda de l’acte, abans del vermut, el van fer el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, i el director dels Serveis Territorials de Cultura, Jordi Agràs.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

acolliment alumnat Ausiàs March Badia del Vallès CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 concurs Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 dmp Ebre elemental escriptura creativa haikus Joan Brossa Joan Maragall Joan Salvat Papasseit Joan Vinyoli lectura Maria Mercè Marçal Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència tertúlia Vicent Andrés Estellés Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos