• Al CNL El Prat de Llobregat commemorem el Dia Mundial de la Poesia

  Escrit per el 22 de març del 2017 a les 11:07 a: General

  Els alumnes del CNL El Prat han celebrat el Dia Mundial de la Poesia a les aules

  Diversos alumnes del Centre de Normalització Lingüística El Prat de Llobregat  ha participat en  la celebració del Dia Mundial de la Poesia  llegint un poema en la seva llengua materna.

  En la majoria de casos han llegit el poema  “La poesia”, que ha escrit especialment per a  l’ocasió la poeta mallorquina  Antònia Vicens per encàrrec de la Institució de les Lletres Catalanes, impulsora d’aquesta iniciativa. “La poesia” ha estat traduïda a vint llengües diferents per mostrar la riquesa d’aquest gènere literari arreu del món.

  Al Prat, els alumnes han pogut llegir i escoltar aquest poema en les llengües següents:  romanès, alemany,  urdú, àrab,  basc, gallec, castellà i català. L’exercici d’escoltar com sonava en les diferents llengües ha estat molt interessant per a  tothom. I els alumnes recitadors s’han sentit molt reconeguts i valorats.

  Uns altres alumnes que no disposaven del poema traduït en la seva llengua n’han llegit uns altres, que han aportat ells mateixos, en portuguès, búlgar ucraïnès i panjabi. I a més, una altra alumna romanesa ha volgut llegir un altre poema  “La llengua romanesa” per poder participar en l’activitat.

  Aquest particular recital poètic ha estat enregistrat en una sèrie de vídeos que es penjaran al web i a les xarxes socials del CNL, perquè en pugui gaudir tothom.

  En el cas de l’alumnat del nivell C2, a més de llegir tres poemes d’Antònia Vicens, han treballat l’autora i  els trets que caracteritzen els seus versos (manca de puntuació, espais en blanc, simbologia, etc.).

  El Dia Mundial de la Poesia va ser proclamat per la UNESCO i se celebra cada any el dia 21 de març. El CNL del Prat s’hi ha sumat enguany  per primera vegada, però vistos l’entusiasme, les ganes i la il·lusió dels alumnes que hi han participat, segur que l’any vinent hi tornarem.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Caterina Albert: http://quanarribalainspiracio. blogspot.com.es
 • FRANCESCA BLANCH: Un entorn natural…el millor lloc on recitar les teves poesies.
 • M.Mercè Alsina: Va ser una festa molt maca. Molt bé, per els alumnes que van participar amb els poemes.
 • manel casals: No vaig poder estar a tot l’acte pero la part que hi vaig estar molt be.Desprès em van dir que va...
 • Rocio Giraldo Duran: Hola, m´agradat molt el comentari que a fet la lourdes de la clase d`ultim día d´avan de les...

Núvol d'etiquetes

#dmp_cpnl acolliment alumnat Badia del Vallès bàsic CNL d'Osona CNL de l'Hospitalet CNL de Lleida CNL Roses CNL Vallès Occidental 3 Dia Mundial de la Poesia Dia Mundial de la Poesia 2018 Di Mundial de la Poesia 2017 dmp Ebre elemental escriptura creativa Espriu haikus intermedi Joan Brossa Joan Maragall Joan Vinyoli lectura Miquel Martí i Pol Montserrat Abelló Màrius Torres Narcís Comadira Olga Xirinachs Pere Quart poema poemes poesia recital Ripollet Salvador Espriu Sant Feliu de Llobregat Sant Jordi Sant Pere de Ribes SLC de Castelldefels SLC de Gavà suficiència Voluntariat per la llengua VxL Zoraida Burgos