• Dissabte 24 de novembre arriba ‘Cavernícola’

  Aquest dissabte, 24 de novembre, podeu gaudir d’una altra edició del CINC als Atrium Cines de Sant Andreu de la Barca. Serà la tercera projecció d’aquesta edició del CINC que va començar el 3 de novembre. Com sempre en la sessió de primera de la tarda, a les 16.30 hores.

  La pel·lícula d’aquest dissabte és ‘Cavernícola’, una pel·lícula d’animació dirigida per Nick Park, el mateix director de ‘Wallace & Gromit’. Compta amb els guionistes Mark Burton (Gnomeu i Julieta), James Higginson i John O’Farrell.

  Un humà i un porc senglar són els protagonistes d’una aventura on l’Edat de Pedra i la del Bronze competeixen per fer-se un lloc a la història. Hauran d’ajudar la seva tribu a vèncer el malvat Nooth, jugant-s’ho tot en un partit de futbol.

  Tràiler

  Article complet

 • 4a edició del Dictat Català

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  El Servei Local de Català organitza el 4t Dictat Català de Sant Andreu de la Barca dins el marc de la Festa de Sant Andreu. L’activitat es farà el dia 28 de novembre, a les 7 de la tarda, a la Sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert. Aquesta activitat vol ser una activitat pública i transversal per posar a prova d’una manera lúdica i participativa els coneixements de llengua catalana de la població.

  L’activitat es fa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i de l’entitat Plataforma per la Llengua, que n’assumeixen el cost dels premis. També hi col·labora l’Associació de Premsa Periòdica en Català (APPEC)

  Et text que es dictarà serà de l’escriptora, pedagoga i política catalana M. Aurèlia Capmany i Farnés, de qui enguany es compleixen 100 anys del seu naixement. Per aquesta raó el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar-ne la commemoració oficial per a aquest any 2018, així com també els 150 anys del naixement d’Aureli Capmany i Farrés, folklorista autodidacta, i pare de l’escriptora. El Servei de Català, doncs, vol sumar-se a aquesta celebració i contribuir a la difusió i coneixement d’aquesta escriptora de la literatura catalana.

  Al Dictat Català hi pot participar qualsevol persona que visqui, treballi o estudiï a Sant Andreu de la Barca i tingui 16 anys o més. Hi ha tres categories diferents de premis: joves de 16 a 18 anys, adults i alumnes dels cursos de català. També s’estableixen premis a la participació. El primer premi al millor dictat de la categoria joves és una tauleta digital i el primer premi de la categoria d’adults és una estada de cap de setmana en un allotjament de turisme rural. Els segons i tercers premis obtenen subscripcions per un any a una revista de l’APPEC i el millor dictat de la categoria d’alumnes obté un àpat per a dues persones al restaurant El Palau Vell de Sant Andreu de la Barca  i una subscripció anual a una revista de l’APPEC. Els dos premis a la participació, que s’atorgaran per sorteig a la resta de participants que no hagin obtingut premi, consisteixen en dos lots de productes etiquetats en català de l’establiment Tastets Productes gurmet dels Països Catalans.

  Dictat_Català_SAB_2018_BASES

  Web de l’Any M. Aurèlia Capmany

  Web de l’Any Aureli Capmany

  Article complet

 • Matricula’t als cursos de català 2018-2019

  Fins al 21 de setembre pots inscriure’t als cursos de català que posa al teu abast el Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca, ubicat a les Escoles Velles (Ctra. de Barcelona, 1), tel. 93 682 52 88, santandreubarca@cpnl.cat

  S’ofereixen cinc cursos presencials que inclouen tots els nivells, des del bàsic fins al suficiència, amb diferents horaris.

  D’altra banda, els nivells elemental, intermedi i suficiència també es poden seguir a distància.

  L’aprenentatge de la llengua catalana és clau perquè les persones instal·lades fa poc a Catalunya es puguin relacionar amb normalitat en el seu entorn personal i social, i perquè tinguin més oportunitats per accedir al món laboral.

  Un dels al·licients que s’ofereix aquest curs és la matrícula gratuïta del grau Bàsic 3 en cas que els alumnes hagin fet els graus Bàsic 1 i Bàsic 2 durant els onze mesos anteriors. D’aquesta manera, s’incentiva la continuïtat de l’aprenentatge i l’obtenció d’un nivell de coneixements.

  L’aprenentatge dels cursos generals disposa de certificació oficial, amb correspondència amb els nivells del Marc europeu comú de referència.

  Els preus de la matrícula dels cursos es mantenen igual que l’any passat i hi ha descomptes importants per a persones aturades, pensionistes i famílies nombroses.

  El web del CPNL també ofereix un cercador de cursos (www.cpnl.cat) que permet fer cerques per localitat, comarca, nivell i modalitat.

  Totes les classes tindran lloc a l’aula 3 del Servei de Català (Escoles Velles, Ctra. de Barcelona, 1) i s’iniciaran a partir del 25 de setembre.

   

   

   

   

  Article complet

 • VI Trobada Gastronòmica Intercultural

  Cloenda dels cursos de català 2017-2018, de la 16a edició del Voluntariat per la llengua i de la 4a edició dels grups Xerrem amb la VI Trobada Gastronòmica Intercultural

  El 21 de juny va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament la cloenda dels cursos de català per a adults 2017-2018, de la 16a edició del Voluntariat per la llengua i de la 4a edició dels grups Xerrem.

  L’acte va aplegar prop d’un centenar de persones vinculades als cursos de català, a les parelles lingüístiques o als grups Xerrem i va estar presidit per l’alcalde, Enric Llorca, el regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, i la directora del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, Imma Pagès.

  Rosa Monforte, responsable del Servei de Català, va donar la benvinguda als assistents i va agrair la presència de Jordi Esteban, responsable de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, i de Jenn Díaz, escriptora i diputada resident a Sant Andreu de la Barca, que aquest any ha col·laborat amb el Servei Local de Català amb la tertúlia literària del curs Intermedi al voltant del seu llibre, Mare i filla.

  L’alcalde va comentar en el seu parlament la tasca que es fa des dels cursos de català a fi de donar una oportunitat de formació en llengua catalana a les persones que no la van poder rebre en el seu moment i la importància de reconèixer aquestes persones que es formen, així com també les persones nouvingudes que mostren interès per conèixer i acostar-se a la nostra llengua i cultura.

  Al final del seu parlament va fer arribar el seu agraïment a la directora del CNL Ca n’Ametller, Imma Pagès, per la seva tasca al capdavant del Centre de Normalització Lingüística a qui es va fer arribar un obsequi de l’Ajuntament amb motiu de la seva jubilació el proper mes de juliol.

  Imma Pagès va agrair el detall de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i en el seu parlament va donar algunes xifres dels participants d’aquesta edició en cadascun dels programes.

  Es van llegir fragments de l’obra Feliçment, jo soc una dona de M. Aurèlia Capmany, publicada el 1969, amb motiu de la celebració enguany de l’Any Capmany  pels 100 anys del naixement de l’autora. Les lectures van anar a càrrec de Montserrat Segarra, Juan José Atencia, Toni López, Esther Hernández i Manel Clavel, alumnes i voluntaris lingüístics.

  A continuació les autoritats van lliurar a les parelles lingüístiques i als participants dels grups Xerrem el diploma acreditatiu de participació en l’edició.

  Finalment es va donar inici a la VI Trobada Gastronòmica Intercultural en què es podien trobar més d’una trentena de plats diferents aportats per tots els assistents. S’hi va poder fer un tast de la gastronomia dels Països Catalans (bacallà amb samfaina, sopa de meló, torradetes amb sobrassada o pastís de formatge), d’Andalusia (gaspatxo o porra antequerana), del Marroc (sellou o mhancha), Castella i Lleó (perronillas o botifarró de Covarrubias), de Bulgària (pa de pessic amb préssec), de Veneçuela (arepes o tequeños) i d’Equador (menja i beu), entre d’altres. Totes les receptes d’aquests plats estaran consultables al blog Enganxa’t al català i al mes d’abril entraran a formar part del concurs La teva recepta amb què es dinamitza el contingut d’aquesta part del blog.

  Àlbums de fotos

  Cloenda del curs 2017-2018, 16a edició del Voluntariat i 4a edició del Xerrem

  VI Trobada Gastronòmica Intercultural (fotos dels plats)

   

  Article complet

 • Fi de curs i fins al setembre!

  Un any més ens trobem al juny, el mes dels exàmens i de les notes, de les festes de fi de curs, i de la Cloenda i de la Trobada Gastronòmica.

  Com sempre, recollim al blog les fotos que ens heu fet arribar dels últims dies de classe i de la Festa que vam fer a la Sala de Plens el dia 21 de juny. Pompeu Fabra, enguany, ha estat el nostre convidat d’honor…

   

  Article complet

 • Suficiència 3, material per a la prova

  Hola, alumnes del Suficiència 3,

  Us torno a adjuntar les diapositives de verbs:

  Verbs

  Verbs i pronoms

  Lourdes

  Article complet

 • Elemental 3, deures per dilluns

  Hola, alumnes de l’Elemental 3,

  De deures per dilluns, heu d’acabar de fer lúltima activitat d’avaluació que exposareu el dilluns a classe i que consisteix a preparar dos diàlegs:

  -entre un consumidor i un empleat de l’Oficina d’Atenció al Consumidor: el consumidor explica què li ha passat/va passar i l’altre li dona recomanacions (recomanaria que anés…: ús de la concordança condicional i imperfet de subjuntiu)

  -entre un consumidor i un amic o familiar: el consumidor explica a l’amic o familiar què li ha recomanat que faci, o què li va recomanar que fes l’empleat de l’Oficina d’Atenció al Consumidor (m’ha recomanat que vagi… / em va recomanar que anés…: concordances perfet indicatiu i present de subjuntiu, perifràstic/imperfet indicatiu i imperfet de subjuntiu)

  També teniu com ajuda l’exercici 10 de la pàgina 36 i 37 que vam fer a classe dimecres.

   

  Fins dilluns,

  Article complet

 • Bàsic 3 de tarda, deures per dilluns

  Hola, alumnes del Bàsic 3 de tarda,

  De deures per dilluns, heu de fer els exercicis 4 (p. 44), 4 (p. 47), 8 (p. 49) i 11 (p. 50 i 51).

  D’altra banda, dedicarem la resta de la sessió a repassar per a l’examen.

  Fins dilluns,

  Lourdes

  Article complet

 • Bàsic 3 de matí, deures per dilluns

  Hola, alumnes del Bàsic 3 de matí,

  De deures per dilluns, heu de fer els exercicis 4 (p. 44), 1 (p. 45), 4 (p. 47), 8 (p. 49) i 11 (p. 50).

  D’altra banda, farem l’avaluació de l’expressió escrita i la resta de la sessió la dedicarem a repassar per a l’examen.

  Fins dilluns,

  Lourdes

  Article complet

 • Suficiència 3, deures per dijous

  Hola, alumnes del Suficiència 3,

  De deures per dijous, heu de fer els exercicis 9 i 10 (p. 131 i 132) i fer el full de frases fetes que vaig repartir a classe.

  Frases fetes

  D’altra banda, de 15 h a 16 h farem repàs dels pronoms febles a l’aula.

  Fins dijous,

  Lourdes

  Article complet

Segueix-nos a:

      


Categories


CPNL


Cultura


Gastronomia


Mitjans de comunicació


Recursos


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Núvol d’etiquetes


CPNL


Cultura


Gastronomia


Mitjans de comunicació


Recursos