• “La Lego pel·lícula 2” dissabte 4 de maig als Atrium

  I aquest dissabte 4 de maig en la sessió de primera hora de la tarda, a les 16.30 h, arriba el torn de la darrera projecció del Cicle de Cinema Infantil d’aquesta primavera als Atrium Cines de Sant Andreu de la Barca.

  Hi podeu veure a preus populars “La Lego pel·lícula 2”, produïda per la casa Warner i estrenada el passat mes de febrer i que s’afegeix a la nissaga de films LEGO, basats en les famoses joguines de construcció daneses.

  En aquesta ocasió l’acció transcorre a la ciutat de Bricksburg que encara no s’ha recuperat de la destrucció provocada pels Duplo. Tots els personatges s’han endurit excepte l’Emmet, que continua amb el seu tarannà positiu com si res hagués passat. L’arribada d’uns invasors de l’espai que segresten la Lucy, el Lego Batman i altres dels seus amics provoca que l’Emmet, acompanyat de la seva planta, vagi a rescatar-los. A l’espai trobarà nous aliats i explorarà nous mons per recuperar els seus amics.

   

  Article complet

 • “En Ralph destrueix internet” aquest dissabte 6 d’abril

  En Ralph destrueix internet és la pel·lícula d’aquest dissabte als Atrium Cines de Sant Andreu de la Barca. La podeu veure en la sessió de primera hora de la tarda, a les 16.30 hores i és una de les pel·lícules de l’11a edició del CINC, el Cicle de Cinema Infantil en Català, que té per objectius oferir cinema infantil de qualitat, estrenat recentment, a preus molt assequibles i a prop.

  En aquesta ocasió es tracta d’una producció de la factoria Disney amb un protagonista, en Ralph, escapat d’un videojoc. En Ralph i la seva companya, Vanellope von Schweets, viatgen pel món inexplorat d’Internet per trobar una peça de recanvi que salvi Sugar Rush, el joc on es van conèixer.

  Es va estrenar el mes de desembre de 2018 i va ser nominada al Globus d’Or a la millor pel·lícula d’animació.

  Fes-ne un tastet al tràiler

   

  Article complet

 • La teva recepta (5a edició 2019)

   

  La teva recepta 5a edició

  Posem en marxa la 5a edició del concurs La teva recepta a fi de dinamitzar i donar visibilitat a les receptes incloses en l’apartat del Receptari de Sant Andreu de la Barca del blog Enganxa’t al català. Les receptes que conté el blog són fruit de les trobades gastronòmiques amb què es clouen, cada mes de juny i des del 2013,  les edicions del Voluntariat per la llengua i els cursos de català. En l’actualitat podeu trobar un centenar llarg de receptes entre begudes, primers i segons plats, i postres, elaborades pels alumnes i les parelles lingüístiques del Servei Local de Català. No cal dir que si hi trobeu a faltar alguna recepta, us agrairíem que ens ho féssiu saber o que ens la féssiu arribar.

  Bases del concurs

  1. Heu de fer un comentari a la recepta que us agradi més o que us hagi cridat l’atenció per la raó que sigui anant a la mateixa entrada del blog on hi ha el nom de la recepta (banda esquerra). Podeu explicar el que vulgueu: què us sembla la recepta, si l’heu experimentada, què us crida l’atenció, per quin motiu us agrada, etc. En definitiva, es tracta d’escriure una mica.
  2. Heu d’escriure el comentari en català.
  3. Només participen en aquesta edició del concurs La teva recepta, les receptes presentades a la VI Trobada Gastronòmica Intercultural, és a dir, totes les receptes que es van presentar en aquesta trobada i que són les que tenen la data d’entrada del 2018.
  4. Heu de fer-nos arribar els vostres comentaris entre l’1 i el 28 d’abril de 2019 (ambdós inclosos).
  5. Cada participant només hi podrà fer un comentari una sola vegada.
  6. Entre tots els participants sortejarem un exemplar del llibre de Joan Roca: Cuina mare. Receptes senzilles i tradicionals per cuinar a casa de Columna Edicions. També rebrà un exemplar del mateix llibre l’autor de la recepta més comentada. El sorteig es farà en el programa Via Directa de Ràdio Sant Andreu del dia 8 de maig de 2019.

  Article complet

 • Smallfoot aquest dissabte

  “Smallfoot” és la pel·lícula de la nova edició del Cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) que es posa en marxa aquesta dissabte amb edició renovada. Podeu veure-la el 16 de març, als Atrium Cines de Sant Andreu de la Barca, a les 16.30 hores.

  Aquesta vegada és l’home de les neus qui descobreix un ésser humà i aquest fet li porta la fama i l’oportunitat d’aconseguir la noia dels seus somnis.

  Tràiler

  Banda sonora

   

  Article complet

 • Nova edició del cinema CINC amb disseny renovat

  El dissabte 16 de març s’inicia un nou cicle de cinema infantil en català (CINC) als Atrium Cines de Sant Andreu de la Barca.

  El Servei Local de Català (SLC) de Sant Andreu de la Barca, del Consorci per a la Normalització Lingüística, posa en marxa una nova edició del CINC, el Cicle de Cinema Infantil en Català, un projecte de la Direcció General de Política Lingüística i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que compta en aquesta ciutat amb la col·laboració d’Atrium Cines i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

  Entre el 16 de març i el 4 de maig tindrà lloc l’11a. edició de primavera d’aquest cicle, que es porta a terme en aquesta ciutat del Baix Llobregat des del gener del 2014. S’hi podran veure les quatre pel·lícules següents: Smallfoot (16 de març), Els Increïbles 2 (23 de març), En Ralph destrueix internet (6 d’abril) i La Lego pel·lícula 2 (4 de maig). Totes les sessions tenen lloc als Atrium Cines de Sant Andreu de la Barca i es projecten en la primera sessió de dissabte a la tarda, a les 16.30 hores.

  Des de la primera edició que es va portar a terme a Sant Andreu de la Barca han passat pels Atrium Cines un total de 1.985 espectadors i s’hi han projectat 45 pel·lícules infantils.

  El CINC va tenir l’any 2018 un total de 23.000 espectadors i els films més programats per a aquest 2019 són En Ralph destrueix internet, Smallfoot i Spider-Man.

  La iniciativa potencia el consum de pel·lícules en català amb un ampli ventall de films de reestrena, a preus baixos i suposa una bona oportunitat perquè els infants puguin gaudir d’una oferta de cinema infantil de qualitat, en català i a prop.

  El programa estrena aquest any nova imatge promocional i eslògan: “CINC: cinema infantil en català. Sentiràs com t’agrada”. El nou disseny utilitza colors primaris (el blau i el groc) i se centra en el personatge d’una nena amb un megàfon de directora.

  WEB del CINC

  Article complet

 • Una nova edició del Voluntariat per la llengua en marxa

  El Servei Local de Català posa en marxa la 17a edició del Voluntariat per la llengua a Sant Andreu de la Barca.

  El programa s’adreça a persones que en aquests moments estan aprenent català, és a dir, als alumnes dels cursos a fi que consolidin els coneixements apresos a l’aula i a fi que tinguin contacte amb la llengua oral col·loquial fora de l’àmbit acadèmic.

  Entre els alumnes podem trobar el perfil de l’aprenent (els estudiants dels cursos d’expressió oral i potser també entre alguns alumnes dels cursos d’expressió escrita que no tenen la llengua catalana com a llengua d’ús familiar o habitual i els cal reforç oral). I també podem trobar el perfil del voluntari com una col·laboració solidària d’ajuda a la resta de companys dels cursos que els cal reforç oral.

  D’altra banda, a més de l’alumnat dels cursos de català per a adults, el programa s’adreça a tota la població en general i qualsevol persona major de 18 anys que tingui una hora lliure a la setmana en pot formar part tant com a aprenent en cas que vulgui millorar l’expressió oral en llengua catalana (persones que no tenen el català com a llengua habitual o que la llengua del seu entorn no és el català o que ja han fet cursos de català, però el practiquen poc, etc.) o com a voluntari si parla català encara que aquesta no sigui la llengua materna o primera, independentment dels orígens, és a dir, totes les persones que parlen català poden fer de voluntàries.

  Aquesta dedicació d’una hora setmanal ha de tenir continuïtat durant deu setmanes.

  El programa va néixer l’any 2003 i ja hi han passat més de 130.000 parelles (dades del mes de gener del 2019). És un programa reconegut per la Unió Europea i adoptat a l’Aran, Perpinyà, Andorra, el País Valencià, les Illes Balears i, també, a Bolzano (alemany, italià i ladí) (Itàlia), Flandes (Bèlgica).

  A Sant Andreu de la Barca des del 2003 fins al 2018 hi han participat 890 persones (375 voluntaris i 515 aprenents) que han fet més de 5.000 hores de conversa en català. En aquests moments també hi ha 18 entitats adherides i 73 comerços participants.

  A banda, les parelles també tenen al seu abast materials diversos per facilitar-los la conversa i des del Servei Local de Català també es posen al seu abast totes les activitats que s’organitzen. En acabar les trobades, voluntaris i aprenents reben un certificat de participació a la Trobada Gastronòmica Intercultural amb què es clou el curs.

  VxL virtual

  Des del 2017 s’ofereix també la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua en què les parelles fan les trobades per mitjà d’Internet, a través de plataformes de videoconferència. Aquesta modalitat s’adreça a les persones que, per raons com la distància geogràfica, no poden coincidir presencialment però sí utilitzar un programa de videoconferència des d’un ordinador o dispositiu mòbil per participar-hi.

   

   

   

   

  Article complet

 • Dissabte 24 de novembre arriba ‘Cavernícola’

  Aquest dissabte, 24 de novembre, podeu gaudir d’una altra edició del CINC als Atrium Cines de Sant Andreu de la Barca. Serà la tercera projecció d’aquesta edició del CINC que va començar el 3 de novembre. Com sempre en la sessió de primera de la tarda, a les 16.30 hores.

  La pel·lícula d’aquest dissabte és ‘Cavernícola’, una pel·lícula d’animació dirigida per Nick Park, el mateix director de ‘Wallace & Gromit’. Compta amb els guionistes Mark Burton (Gnomeu i Julieta), James Higginson i John O’Farrell.

  Un humà i un porc senglar són els protagonistes d’una aventura on l’Edat de Pedra i la del Bronze competeixen per fer-se un lloc a la història. Hauran d’ajudar la seva tribu a vèncer el malvat Nooth, jugant-s’ho tot en un partit de futbol.

  Tràiler

  Article complet

 • 4a edició del Dictat Català

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  El Servei Local de Català organitza el 4t Dictat Català de Sant Andreu de la Barca dins el marc de la Festa de Sant Andreu. L’activitat es farà el dia 28 de novembre, a les 7 de la tarda, a la Sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert. Aquesta activitat vol ser una activitat pública i transversal per posar a prova d’una manera lúdica i participativa els coneixements de llengua catalana de la població.

  L’activitat es fa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i de l’entitat Plataforma per la Llengua, que n’assumeixen el cost dels premis. També hi col·labora l’Associació de Premsa Periòdica en Català (APPEC)

  Et text que es dictarà serà de l’escriptora, pedagoga i política catalana M. Aurèlia Capmany i Farnés, de qui enguany es compleixen 100 anys del seu naixement. Per aquesta raó el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar-ne la commemoració oficial per a aquest any 2018, així com també els 150 anys del naixement d’Aureli Capmany i Farrés, folklorista autodidacta, i pare de l’escriptora. El Servei de Català, doncs, vol sumar-se a aquesta celebració i contribuir a la difusió i coneixement d’aquesta escriptora de la literatura catalana.

  Al Dictat Català hi pot participar qualsevol persona que visqui, treballi o estudiï a Sant Andreu de la Barca i tingui 16 anys o més. Hi ha tres categories diferents de premis: joves de 16 a 18 anys, adults i alumnes dels cursos de català. També s’estableixen premis a la participació. El primer premi al millor dictat de la categoria joves és una tauleta digital i el primer premi de la categoria d’adults és una estada de cap de setmana en un allotjament de turisme rural. Els segons i tercers premis obtenen subscripcions per un any a una revista de l’APPEC i el millor dictat de la categoria d’alumnes obté un àpat per a dues persones al restaurant El Palau Vell de Sant Andreu de la Barca  i una subscripció anual a una revista de l’APPEC. Els dos premis a la participació, que s’atorgaran per sorteig a la resta de participants que no hagin obtingut premi, consisteixen en dos lots de productes etiquetats en català de l’establiment Tastets Productes gurmet dels Països Catalans.

  Dictat_Català_SAB_2018_BASES

  Web de l’Any M. Aurèlia Capmany

  Web de l’Any Aureli Capmany

  Article complet

 • Truita de patates amb menta

  Truita de patates amb menta_Toni_López

  Article complet

 • Torradetes de tonyina

  Torradetes de tonyina_Francisca_A._Martínez

  Article complet

Segueix-nos a:

      


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Núvol d’etiquetes