• El 30 de novembre Sant Andreu

     

    Festa de Sant Andreu Sant Andreu de la Barca celebra el 30 de novembre la festivitat en honor del patró de la ciutat, és el que podríem anomenar també festa d’hivern i que en els darrers anys comparteix protagonisme amb la Festa del Medi Ambient. Podeu obtenir tota  la informació de les activitats d’arrel tradicional, mediambientals, les  organitzades per entitats i tots els espectacles en general al Programa de la Festa de Sant Andreu.

    Sembla que el culte a Sant Andreu ve de molt antic si tenim en compte el gran nombre de poblacions catalanes  que porten aquest nom. El fet que la diada de Sant Andreu s’escaigui molt a prop de l’Advent i que ja es comencin a sentir els primers freds fan que sigui el preludi de les festes nadalenques, tal com ens ho mostren alguns refranys:

    De sant Andreu a Nadal, no hi ha un mes cabal.

    Si neva per sant Andreu, tot l’hivern neu.

    Per sant Andreu, pluja, neu o fred molt greu.

    Sant Andreu és també patró de Rússia, Romania, Escòcia, de la ciutat de Pica a Xile i del barri de Sant Andreu del Palomar a Barcelona. Si voleu tenir més informació sobre les tradicions i altres festes que se celebren aquests dies: www.festes.org

     Bona festa de Sant Andreu!  

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Núvol d’etiquetes