• Les llengües dels alumnes

  Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna i a partir de les dades extretes dels gairebé 250 alumnes inscrits durant el curs 2013-2014, hem fet un petit estudi per saber quines són les llengües primeres dels alumnes i hem trobat que s’hi parlen 20 llengües diferents.

  Entre les més parlades trobem el català, el castellà, l’amazic i l’àrab.  D’altres parlades a l’Estat espanyol com el basc i el gallec.

  També trobem llengües de la família romànica com l’italià i el romanès i altres llengües europees com l’alemany, el rus i l’ucraïnès.

  Les llengües africanes es troben representades amb el twi o  àkan, el diola, el wòlof i el haussa.

  Hi ha també llengües ameríndies com el guaraní i el quítxua.

  I el continent asiàtic està representat pel xinès mandarí, el panjabi i l’urdú.

  Si cliqueu a sobre de cadascun del nom de les llengües trobareu informació sobre el nombre de parlants, els llocs on es parlen, la família a què pertanyen, la situació legal i molt més.

  I ja per acabar us deixem un documental molt interessant sobre diversitat lingüística i multilingüisme que va emetre el Canal 33 coincidint amb el Dia Internacional de la Llengua Materna l’any passat. El documental, que porta per nom La força de Babel, desfà el mite bíblic i proposa un viatge de descobriment per explorar les moltes maneres en què la diversitat lingüística crea oportunitats per al creixement personal, social i econòmic. El fil conductor del documental està basat en l’experiència vital d’Anna Solé, una treballadora de la Comissió Europea que parla català, castellà, francès, anglès i neerlandès i que està aprenent xinès mandarí.

  Un bon exercici per  a la reflexió i el debat.

  La força de Babel

   

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Núvol d’etiquetes