• Les parelles lingüístiques de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

    L’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca també ha col·laborat enguany, igual que l’institut Montserrat Roig, amb el Servei Local de Català a fi de portar a terme el Projecte del Voluntariat per la llengua jove després de tres cursos sense poder treballar conjuntament en aquesta activitat.

    Un cop presentat el projecte a la Direcció del centre i després que el coordinador lingüístic en fes l’anàlisi i l’adaptació a les característiques de l’institut, el tercer trimestre vam començar a coordinar-nos per tirar endavant el projecte.

    A l’institut El Palau s’han constituït 12 parelles lingüístiques entre el joves de 1r curs de Batxillerat, cosa que vol dir que hi han participat 24 alumnes. Abans de formar-se les parelles lingüístiques a les dues classes de 1r de Batxillerat es va fer una xerrada sobre diversitat lingüística amb l’objectiu que els joves reflexionessin sobre el valor i la importància de l’aprenentatge de llengües i durant la qual van poder fer nombroses intervencions.Les xerrades van anar a càrrec de Marc Piera, responsable del Servei Local d’Esparreguera.

    A partir d’aquí, ja es van poder constituir les parelles lingüístiques tutoritzades pel coordinador lingüístic i per altres professors dels departaments de llengües. Al llarg de l’activitat els alumnes havien de fer un seguiment de les trobades anotant els temes que tractaven i altres impressions en un diari de converses que havien de lliurar al final a fi que el tutor en pogués fer l’avaluació.

    Tots els participants en l’activitat van rebre un diploma acreditatiu lliurat pel Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller al final de l’activitat.

    Les dues parts implicades en l’activitat tenen la intenció de continuar col·laborant en el projecte de cara al curs vinent.

    DSC00934

    Una de les classes de Batxillerat durant la xerrada sobre diversitat lingüística.

     

Segueix-nos a:

      


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Núvol d’etiquetes