• 63 participants en la segona edició del Dictat Català

    El 29 de novembre es va dur a terme el 2n Dictat Català de Sant Andreu de la Barca, organitzat dins el marc de la Festa de Sant Andreu, a la sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert.

    La participació va superar lleugerament la de l’any passat que havia estat de 58 persones. El Dictat Català estava organitzat en tres categories: adults, alumnes dels cursos de català i joves, i els participants van quedar repartits de la manera següent: 16 participants en la categoria de joves, 33 participants en la categoria d’alumnes i 13 participants en la categoria d’adults.

    El text triat per al 2n Dictat Català va ser de Ramon Llull per sumar-nos des del Servei Local de Català a la commemoració de l’Any Llull en el 700 aniversari de la mort de l’escriptor medieval. El fragment escollit va ser extret del Llibre de les bèsties, en versió adaptada pel professor i escriptor Roc Casagran, i publicat per Sembra Llibres, el 2015.

    Max Pàrraga i Díaz, estudiant de 3r curs del grau de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, que és un dels quatre estudiants de la promoció de la comarca del Baix Llobregat, va ser la persona a qui es va encarregar de fer el dictat i el comentari del text.

    L’acte va estar presidit per Dolors Bedós, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Imma Pagès, directora del CNL Ca n’Ametller, i Rosa Monforte, responsable del SLC de Sant Andreu de la Barca.

    El lliurament de premis va tenir lloc després de l’activitat “Conversem amb l’escriptora Coia Valls”, moment durant el qual els correctors van poder revisar els textos i atorgar els premis als millors dictats.

    Montserrat Guevara, coordinadora d’Ensenyament del CNL Ca n’Ametller, Andreu González, TNL de Martorell, Imma Prat, TNL de Vallirana i Lourdes Marín, TNL de Sant Andreu de la Barca van ajudar a corregir els dictats.

    Tots els premiats van rebre una subscripció anual a una revista de l’APPEC i exemplars del Llibre de les bèsties i també del Bestiari de Pere Quart, atès que el dia 29 de novembre coincidia amb la data de naixement d’aquest poeta i escriptor.

    Els premis van anar a càrrec de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, del Servei Local de Català i de la Plataforma per la Llengua (territorial Baix Llobregat-Esparreguera).

    Es dóna la casualitat que el jove que ha guanyat el primer premi aquest any va obtenir el 2n premi l’any passat i que el primer premi de la categoria d’adults ha correspost a la mateixa persona que l’any passat i que ha fet un dictat amb zero errors.

    Els premis als millors dictats i per categories van ser per a:

    CATEGORIA JOVES 3r premi: Sandra López Mesa

    2n premi: Laia Payá Jiménez

    1r premi: Hicham el Muhandiz (1 tauleta digital)

    CATEGORIA ADULTS 3r premi: Anastasi Jiménez Arribas

    2n premi: Meritxell Pitarque Costa

    1r premi: Irene Bello Quiñones (1 estada de cap de setmana en un establiment de turisme rural, FENT PAÍS)

    CATEGORIA ALUMNES premi al millor Dictat fet per un alumne: Vanessa Galdeano Carrasco (1 àpat per a dues persones al restaurant El Palau Vell de Sant Andreu de la Barca)

    Premis a la participació:

    Gina Amca Micu (1 lot de productes gurmet etiquetats en català de Tastets)

    Sergio Andrés Guerrero Sarmiento (1 lot de productes gurmet etiquetats en català de Tastets)

    Àlbum de fotos del Facebook

     

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Núvol d’etiquetes