• Voluntariat per la llengua 2018

    Posem en marxa una nova edició del Voluntariat per la Llengua. Si voleu participar-hi ajudant les persones que estan aprenent català i comencen a parlar-lo o les persones que volen millorar la seva expressió oral en català i voleu fer de voluntaris o per altra banda si necessiteu algú que us ajudi a millorar el vostre nivell de català i voleu participar-hi com a aprenents, ara és el moment.

    Del 5 al 23 de febrer podeu adreçar-vos al Servei Local de Català per donar les vostres dades i inscriure-us en l’edició del 2018.

    Només cal que tingueu disponibles 10 hores del vostre temps, repartides en 1 hora setmanal per dedicar a la conversa.

    La presentació de parelles lingüístiques es farà durant la primera setmana de març, en una data que encara no està concretada.

     

    Dades de participants i requisits

    A Sant Andreu de la Barca s’hi participa des del 2003, moment en què es va començar a posar en marxa el programa a tot Catalunya.

    Fins a l’edició de l’any passat hi han participat gairebé 850 persones, concretament 356 voluntaris i 493 aprenents. En els darrers 5-6 anys l’edició anual s’ha estabilitzat i hi participen al voltant de 50 personesn a l’any, una part d’aquestes persones formen part de la base de dades d’altres edicions i una part són persones que hi participen de nou, amb la qual cosa la base de dades s’incrementa i es renova.

    Es proposen activitats complementàries durant l’edició: sortides, teatre i la invitació a participar en activitats obertes del SLC.

    Per ser voluntari només cal que parleu català i per ser aprenent només cal que tingueu moltes ganes de mantenir la conversa en català des del primer moment.

    Podeu contactar amb el Servei Local de Català, venint personalment, per telèfon o a través del c/e o a través de les xarxes.

    El Servei Local de Català ofereix als participants materials per facilitar la conversa en català, com per exemple, guies amb temes de conversa o opuscles de lectura, així com també fullets amb les indicacions del que correspon tant a voluntaris com a aprenents, a banda de la sessió formativa per a aprenents i per a voluntaris que hi participen per primera vegada i que es fa abans de posar en marxa cada edició on també se’ls orienta i poden plantejar els dubtes que els sorgeixin.

    Entitats

    18 entitats adherides des del 2004, que col·laboren en la difusió del projecte entre els seus associats.

    Comerços

    Més de 60 de comerços adherits que garanteixen l’atenció al públic en català i als quals hem visitat prèviament per explicar-los el projecte i per demanar que no canviïn de llengua davant de les persones que estan fent l’esforç de començar a parlar català.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Núvol d’etiquetes