• VI Trobada Gastronòmica Intercultural

  Cloenda dels cursos de català 2017-2018, de la 16a edició del Voluntariat per la llengua i de la 4a edició dels grups Xerrem amb la VI Trobada Gastronòmica Intercultural

  El 21 de juny va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament la cloenda dels cursos de català per a adults 2017-2018, de la 16a edició del Voluntariat per la llengua i de la 4a edició dels grups Xerrem.

  L’acte va aplegar prop d’un centenar de persones vinculades als cursos de català, a les parelles lingüístiques o als grups Xerrem i va estar presidit per l’alcalde, Enric Llorca, el regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, i la directora del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, Imma Pagès.

  Rosa Monforte, responsable del Servei de Català, va donar la benvinguda als assistents i va agrair la presència de Jordi Esteban, responsable de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua, i de Jenn Díaz, escriptora i diputada resident a Sant Andreu de la Barca, que aquest any ha col·laborat amb el Servei Local de Català amb la tertúlia literària del curs Intermedi al voltant del seu llibre, Mare i filla.

  L’alcalde va comentar en el seu parlament la tasca que es fa des dels cursos de català a fi de donar una oportunitat de formació en llengua catalana a les persones que no la van poder rebre en el seu moment i la importància de reconèixer aquestes persones que es formen, així com també les persones nouvingudes que mostren interès per conèixer i acostar-se a la nostra llengua i cultura.

  Al final del seu parlament va fer arribar el seu agraïment a la directora del CNL Ca n’Ametller, Imma Pagès, per la seva tasca al capdavant del Centre de Normalització Lingüística a qui es va fer arribar un obsequi de l’Ajuntament amb motiu de la seva jubilació el proper mes de juliol.

  Imma Pagès va agrair el detall de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i en el seu parlament va donar algunes xifres dels participants d’aquesta edició en cadascun dels programes.

  Es van llegir fragments de l’obra Feliçment, jo soc una dona de M. Aurèlia Capmany, publicada el 1969, amb motiu de la celebració enguany de l’Any Capmany  pels 100 anys del naixement de l’autora. Les lectures van anar a càrrec de Montserrat Segarra, Juan José Atencia, Toni López, Esther Hernández i Manel Clavel, alumnes i voluntaris lingüístics.

  A continuació les autoritats van lliurar a les parelles lingüístiques i als participants dels grups Xerrem el diploma acreditatiu de participació en l’edició.

  Finalment es va donar inici a la VI Trobada Gastronòmica Intercultural en què es podien trobar més d’una trentena de plats diferents aportats per tots els assistents. S’hi va poder fer un tast de la gastronomia dels Països Catalans (bacallà amb samfaina, sopa de meló, torradetes amb sobrassada o pastís de formatge), d’Andalusia (gaspatxo o porra antequerana), del Marroc (sellou o mhancha), Castella i Lleó (perronillas o botifarró de Covarrubias), de Bulgària (pa de pessic amb préssec), de Veneçuela (arepes o tequeños) i d’Equador (menja i beu), entre d’altres. Totes les receptes d’aquests plats estaran consultables al blog Enganxa’t al català i al mes d’abril entraran a formar part del concurs La teva recepta amb què es dinamitza el contingut d’aquesta part del blog.

  Àlbums de fotos

  Cloenda del curs 2017-2018, 16a edició del Voluntariat i 4a edició del Xerrem

  VI Trobada Gastronòmica Intercultural (fotos dels plats)

   

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Núvol d’etiquetes