• 34 persones participen en el 5è Dictat Català de Sant Andreu de la Barca

  El dilluns 25 de novembre ha tingut lloc a la sala de conferències de les Escoles Velles la 5a edició del Dictat Català de Sant Andreu de la Barca, activitat que s’emmarca dins de la Festa de Sant Andreu.

  L’activitat està organitzada pel Servei Local de Català (SLC) de Sant Andreu de la Barca, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.

  L’acte ha estat presidit pel regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, pel director del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller (CNL), Marc Piera, per la coordinadora de Dinamització, Mireia Adell, que ha estat la persona encarregada de fer el 5è Dictat Català i per la responsable del Servei de Català de Sant Andreu de la Barca, Rosa Monforte, que ha presentat l’escriptora del text que s’ha triat per a l’ocasió i el funcionament del Dictat.

  Tant el regidor Juan Pablo Beas com el director Marc Piera han coincidit en les seves intervencions per glossar el Dictat Català com un joc lingüístic en què els participants venen a passar-ho bé i a jugar amb la llengua.

  El text triat per al 5è Dictat Català ha estat de Teresa Pàmies per commemorar des del Servei Local de Català de Sant Andreu de la Barca l’efemèride de l’Any Pàmies, declarat per la Generalitat de Catalunya aquest 2019, amb motiu dels 100 anys del naixement de l’escriptora, cronista i activista política.

  El fragment de text escollit ha estat del llibre Cròniques del meu exili, publicat el 1975, en què l’autora fa una crònica periodística dels escenaris i les persones que la van acollir durant aquesta època de la seva vida, entre els anys 1939 i 1971, i que ha estat reeditat el passat mes de juny per l’editorial Empúries.

  La correcció ha anat a càrrec de tècnics de Normalització Lingüística del CNL Ca n’Ametller i el veredicte es farà públic el proper dia 27 de novembre a la sala Federico García Lorca del Teatre Núria Espert en acabar la conversa literària entre Care Santos i Jordi Milian.

  Com ja és tradició, l’acte ha acabat comentant el text i amb el moment dolç de compartir refrescos i coca per gentilesa de Cal Forner-Forn Garcia.

  Enllaços relacionats

  Àlbum de fotos del Facebook

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Segueix-nos a:

      


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Núvol d’etiquetes