• Inaugurat el 5è. Club de Lectura Fàcil d’Esparreguera

  És una activitat organitzada pel Servei Local de Català, la Regidoria de Política Lingüística i la Biblioteca Municipal L’Ateneu

  CLFEl dimecres 12 de novembre s’ha inaugurat la cinquena edició del Club de Lectura Fàcil d’Esparreguera, una activitat que, en aquesta ocasió, s’ha adreçat a tots els alumnes del nivell Elemental del Servei Local de Català.

  L’acte, que s’ha dut a terme a la Sala d’Actes de la nova Biblioteca Municipal L’Ateneu, ha estat presidit per la regidora de Política Lingüística, Núria Valldeperas, que ha saludat els participants i els ha encoratjat a aprendre més català i a estimar-se, encara més, la llengua des de l’aprenentatge del registre literari i de la lectura d’obres escrites o traduïdes al català.

  Per començar l’activitat, Marc Piera, responsable del SLC, ha fet de moderador de la primera obra, L’Odissea, d’Homer, un dels clàssics de la literatura grega i europea. Piera ha mostrat la influència d’aquesta obra en l’art europeu, des de l’antiguitat clàssica fins als nostres dies, amb exemples gràfics, des de la ceràmica fins a la pintura i la música. També ha explicat la influència grega sobre el lèxic actual català amb curiositats lingüístiques, com l’origen del mot Esparreguera. Per acabar l’activitat sobre l’obra llegida, s’ha repartit la lletra de “Viatge a Ítaca” de Lluís Llach.

  A continuació, Sílvia Campillo, bibliotecària, ha fet una exposició de com es pot fer servir el catàleg virtual de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona. També ha explicat com funciona el préstec interbibliotecari i ha animat els participants del Club de Lectura a cercar i endur-se de préstec el llibre que més il·lusió li faci.

  Els participants han valorat molt positivament l’activitat i han expressat el seu desig de deixar de llegir llibres adaptats de lectura fàcil i de passar a llegir novel·les de la literatura catalana actual. És per això que el proper llibre que es llegirà és la novel·la històrica La cuinera, de l’escriptora reusenca Coia Valls.

  El Cinquè Club de Lectura Fàcil es trobarà cada mes de 2/4 de 4 a les 5 de la tarda a la Biblioteca Municipal L’Ateneu (plaça d’Antoni Nin i Escudé). La inscripció és de franc i cal ser major d’edat i tenir el carnet de lector, que es pot tramitar directament a la Biblioteca.

  El Cinquè Club de Lectura Fàcil està lligat a les classes de català per a adults, concretament al nivell Elemental, i compta amb el ple suport de la Regidoria de Política Lingüística. Les persones encarregades de dinamitzar les trobades seran els tècnics de Normalització Lingüística del SLC d’Esparreguera, Marc Piera i Maria Romero, que faran de moderadors de les trobades i d’animadors de la lectura.


Entrades recents


Categories


Etiquetes


Comentaris recents


Arxius


Meta