• Inaugurat el segon Club de lectura i escriptura creativa a Esparreguera

  És una activitat formativa adreçada als alumnes i als voluntaris per la llengua del Servei Local de Català

  TEC_adultsEl dimarts 4 de novembre s’ha inaugurat el segon Club de lectura i escriptura creativa, una activitat adreçada als alumnes dels cursos de català per a adults i als voluntaris per la llengua del Servei Local de Català (SLC) d’Esparreguera.

  L’objectiu de l’activitat és doble: d’una banda, es llegiran narracions breus, bàsicament contes literaris, escrits per autors catalans i estrangers, per tal de descobrir l’àmplia oferta que hi ha d’aquest gènere en català. De l’altra, es vol animar els participants a escriure una narració breu en la nostra llengua per tal que la puguin presentar a la propera edició dels Jocs Florals d’Esparreguera.

  En aquesta segona edició, al llarg de sis sessions, els alumnes i voluntaris inscrits aprendran les tècniques narratives essencials del conte literari de la mà del responsable del SLC, el filòleg Marc Piera. També hi col·laboraran altres especialistes en literatura, com són Jordi Boladeras, responsable del SLC de Vallirana, i Joan Castells, director de teatre.

  El curs passat se’n va dur a terme la primera edició, amb 25 inscrits, dels quals tres van participar en els XVI Jocs Florals d’Esparreguera. Tots els participants van valorar molt positivament l’activitat i en van demanar una segona edició, ja que consideren que aquesta activitat, vinculada també al programa del Voluntariat per la Llengua, els ha estat molt útil i interessant i els ha omplert un buit existent en el seu currículum d’aprenentatge de la llengua.

  L’Ajuntament d’Esparreguera aposta fermament per descobrir nous talents literaris i per fomentar la lectura i alhora l’escriptura en la nostra llengua. La regidora de Política Lingüística, d’Ensenyament i de Cultura, Núria Valldeperas, ha afirmat que, amb l’interès manifestat, es demostra que els alumnes i els voluntaris del SLC estan implicats en la defensa i la promoció de la llengua, la literatura i la cultura catalana, i que volen formar-se per tal d’escriure les seves pròpies històries i explicar-les a la resta de la societat.


Entrades recents


Categories


Etiquetes


Comentaris recents


Arxius


Meta