Les imatges de la cloenda!

Pots veure les imatges de l’acte de lliurament de premis de la III edició de la Gimcana de les Llengües de l’Hospitalet fent clic aquí!

Escriu un comentari

Finalitza la tercera edició de la Gimcana de les Llengües

La tercera edició de la Gimcana de les Llengües ha finalitzat amb el lliurament dels premis als guanyadors. En aquesta edició hi han participat més de 450 persones, individualment o en grup. Han rebut premis tant els participants que han quedat en primer lloc, com els que han quedat en segona i tercera posició.

A l’acte de cloenda hi han assistit l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el tinent d’alcalde d’Educació, Lluís Esteve; i la directora dels Serveis Territorials de Barcelona del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, M. Àngels Torras.

A més, durant l’acte diversos alumnes del Centre de Normalització Lingüística de l’Hospitalet han llegit el poema “Vistes al mar”, de Joan Maragall, en 25 llengües. Les traduccions han quedat recollides en l’exposició “Diversitat lingüística. Les llengües de la ciutat”, que es pot visitar a la sala d’estudi del Centre Cultural Barradas fins al 5 d’abril (de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 20.00 h).

El trio de clarinets de l’Escola de Música Centre de les Arts ha amenitzat l’acte amb la interpretació de diverses peces.

Algunes imatges de la cloenda


 

 

 

 

 

 

 

Escriu un comentari

La Gimcana ja té guanyadors!

La Gimcana de les Llengües ha arribat al final i ara cal lliurar els premis als guanyadors. Ja hem acabat de fer el recompte i els primers llocs han estat molt disputats. Els guanyadors se sabran durant l’acte de cloenda, que tindrà lloc demà, 25 de març, a les set de la tarda, al Centre Cultural Barradas (rambla de Just Oliveras, 56). Tots els participants rebran un petit obsequi i, al final de l’acte, hi haurà un petit refrigeri.

No hi faltis!

1 comentari

Joan Maragall, en l’acte de cloenda

Com ja saps, la III Gimcana de les Llengües de l’Hospitalet finalitzarà amb un acte divendres 25 de març al Centre Cultural Barradas. A banda de lliurar-se els premis del concurs, en l’acte es retrà homenatge al poeta Joan Maragall, ja que durant el 2010-2011 se celebra l’Any Joan Maragall. L’homenatge consistirà en la lectura d’un breu poema de l’autor en diverses llengües. Si vols conèixer una mica millor qui era Joan Maragall, et recomanem aquest vídeo.

Escriu un comentari

Acte de cloenda

El divendres 25 de març, a les 19.00 h, al Centre Cultural Barradas se celebrarà la cloenda d’aquesta edició de la Gimcana de les Llengües. En l’acte, es proclamaran els guanyadors i es lliuraran els premis. Ens agradaria comptar amb la teva presència però t’agrairem que prèviament ens confirmis l’assistència a l’acte. Pots fer-ho preferiblement per correu electrònic (gimcanalh@cpnl.cat) o  pots trucar-nos al telèfon 93 440 65 70.


 (Fes clic damunt la invitació per ampliar-la.)

Per a més informació consulteu l’Agenda d’actes.

Escriu un comentari

S’acaben de publicar les últimes respostes!

S’acaben de publicar les respostes de la cinquena i última setmana i, per tant, ja comencem amb el recompte final de puntuacions. Esperem que hagis gaudit del concurs i que hagis après moltes coses sobre la diversitat lingüística!
Ens veurem a l’acte de lliurament de premis!

>> Consulta les respostes de la cinquena setmana
Escriu un comentari

“Les llengües dels catalans”, últim dia de visita

Demà, dijous 17, última oportunitat per visitar l’exposició “Les llengües dels catalans” a l’Harmonia (pl. Josep Bordonau i Balaguer, 6). Horari: de 17.00 a 20.00 h. No te la perdis! Et sorprendrà!

Escriu un comentari

Termini de lliurament de respostes de la cinquena setmana

Recorda que el dijous 17 de març, a les 12 del migdia, finalitza el termini de lliurament de respostes corresponents a les preguntes de la cinquena i última setmana.

Escriu un comentari

Paraules viatgeres

T’has preguntat mai quina és la història d’una paraula? Quin origen té? Per què un mateix concepte s’anomena amb mots similars en llengües que poden semblar molt allunyades? La Gimcana de les Llengües t’explica cada setmana curiositats relacionades amb alguns mots comuns.

La diversitat d’una gimcana

Com no podia ser de cap altra manera, tanquem les Paraules viatgeres explicant l’origen del mot que ens ha permès jugar durant cinc setmanes: gimcana. Sembla que ha arribat al català a través de la paraula anglesa gymkhana, però en realitat té una història més llarga. Es veu que és el resultat de combinar gym (de l’anglès gymnastics, és a dir ‘gimnàstica’) i la paraula hindi gendkhana, que vol dir ‘sala de joc de pilota’. Alhora, aquest mot hindi està format a partir de dues altres llengües: el preari hi aporta gendu (‘pilota’) i el persa, khane (‘casa’).  Ja veus, doncs, que sigui del tipus que sigui, una gimcana sempre ens recorda la diversitat lingüística.

1 comentari

Entrevista a una participant

La Flor és una concursant que participa individualment a la Gimcana. Avui l’entrevistem per conèixer què pensa del concurs.

Per què participes a la Gimcana?

Perquè em sembla una forma molt dinàmica i entretinguda d’aprendre temes nous i diversos.

Hi havies participat en edicions anteriors?

Doncs no. És la primera vegada que participo en aquest concurs.

Com t’organitzes per resoldre les preguntes de cada setmana?

Després de llegir les preguntes, realitzo una cerca per Internet per trobar les respostes, encara que en alguns casos no és tan fàcil trobar-les!

Quanta estona hi dediques?

Generalment, ho resolc en una hora.

Què has après fent aquestes recerques?

He après diverses coses que desconeixia respecte a l’Hospitalet i també altres aspectes relacionats amb la llengua.

Quina de les preguntes plantejades fins ara t’ha semblat més complicada? Per què?

Penso que totes les preguntes tenen un cert grau de complexitat però la més difícil, de moment, ha estat la segona pregunta de la tercera setmana. Em va costar molt trobar-ne la resposta!

Com segueixes el dia a dia de la Gimcana?

Principalment, a través del bloc.

Has animat altres persones a participar-hi?

Sí, perquè em sembla un concurs molt interessant i que permet ampliar els nostres coneixements.

Recomanaries a la gent que hi participés?

Sí, i tant! A més de ser un concurs entretingut, reforça coneixements o permet adquirir-ne de nous.

Quina és la teva paraula preferida en català?

No tinc cap paraula preferida. Me n’agraden moltes, com per exemple cor i blaugrana.

Et desitgem molta sort i esperem que les preguntes d’aquesta darrera setmana les resolguis amb facilitat.

Escriu un comentari