Agenda d’actes

25 de març

Acte de cloenda de la III Gimcana de les Llengües de l’Hospitalet

El divendres 25 de març, a les 19.00 h, al Centre Cultural Barradas se celebrarà la cloenda d’aquesta edició de la Gimcana de les Llengües. En l’acte, es proclamaran els guanyadors i es lliuraran els premis. Ens agradaria comptar amb la teva presència però t’agrairem que prèviament ens confirmis l’assistència a l’acte. Pots fer-ho preferiblement per correu electrònic (gimcanalh@cpnl.cat) o pots trucar-nos al telèfon 93 440 65 70.
 


  

(Fes clic damunt la invitació per ampliar-la.)
 

Centre Cultural Barradas
Rambla de Just Oliveras, 56 | Com arribar-hi
 

______________________________________________________

Del 5 al 17 de març

Exposició “Les llengües dels catalans”

Un dels fets que caracteritzarà la història de Catalunya en aquest tombant de mil·lenni és el canvi demogràfic. A la primera dècada del segle XXI se superen els set milions d’habitants amb l’arribada de persones d’arreu del món que s’han establert al nostre país i que hi han aportat les seves històries respectives. I entre les aportacions d’aquests catalans tenen un lloc especial les seves llengües.  

El Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades inventaria des de fa anys les llengües parlades al nostre país i han constatat que hi ha parlants de gairebé totes les branques indoeuropees, de més de la meitat de les famílies lingüístiques d’Àfrica, Àsia i Oceania, de diversos grups de llengües ameríndies, a més de diverses llengües de signes i llengües criolles.  

Aquesta exposició proporciona alguns instruments per aproximar-nos a aquestes llengües, convençuts que el respecte només és possible des del coneixement i que és més fàcil sumar identitats que suprimir-ne alguna. D’altra banda, si rebutgem allò que ens aporten, no podem esperar reciprocitat. Només des del mutu reconeixement podem esperar que el català esdevingui la llengua de tots.  

Podràs visitar aquesta exposició a l’edifici de l’Harmonia, del 5 al 17 de març.  

L’Harmonia
Pl. Josep Bordonau i Balaguer, 6 | Com arribar-hi  

Horaris:
Laborables, de 17 a 20 h
Dissabtes i diumenges, d’11 a 14 h
Dilluns i festius tancat  

ENTRADA GRATUÏTA  

8 de març

Inauguració de l’exposició a les 19 h.

Les imatges de la inauguració 

       

(fes clic al damunt de les imatges per ampliar-les) 

 

______________________________________________________

8 de febrer  

Acte inaugural de la III Gimcana de les Llengües de l’Hospitalet

  

L’escriptor Màrius Serra serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la III Gimcana de les Llengües amb la conferència “La llengua, un valor segur”. L’acte tindrà lloc el dia 8 de febrer a les 19 h a la Biblioteca Central Tecla Sala. T’hi esperem!   

  

Bonpreu patrocina el refrigeri de la Gimcana de les Llengües!  

Les imatges de l’acte inaugural  

  

  

(fes clic al damunt de les imatges per ampliar-les)