Presentació

El 8 de febrer comença la III Gimcana de les Llengües de l’Hospitalet

Quantes llengües hi ha al món? I a l’Hospitalet? Quin és l’origen dels noms més posats als nadons hospitalencs? Saps què volen dir? Si tens curiositat per saber les respostes a preguntes com aquestes, participa a la III Gimcana de les Llengües de l’Hospitalet.

La Gimcana pretén que els participants prenguin consciència de la diversitat lingüística i entenguin que les llengües, amb independència del nombre de parlants, s’han de respectar, ja que totes expressen una concepció del món amb matisos particulars. Avui dia se’n parlen unes 6.000 arreu del planeta, però la meitat, com a mínim, desapareixeran al llarg del segle XXI si ningú no hi posa remei.

La Gimcana, organitzada pel Centre de Normalització Lingüística (CNL) i la Xarxa de Biblioteques de l’Hospitalet, es planteja com un concurs sobre diversitat lingüística adreçat a persones adultes. El concurs tindrà una durada de cinc setmanes. Cada setmana es publicaran tres preguntes sota el paraigua d’un tema determinat:

  • Àfrica, Àsia i Oceania
  • Diversitat dialectal del català
  • Topònims de l’Hospitalet
  • Antropònims de l’Hospitalet
  • Amèrica i Oceania

Podràs participar-hi cercant informació a la bibliografia recomanada i fent-nos arribar les respostes al bloc. Com més encerts tinguis, més punts. I com més punts, més possibilitats de guanyar regals i de demostrar que en saps un munt, de llengües.

La Gimcana s’ha fet a diverses poblacions (Masquefa, la Safor, Sabadell, Tortosa, Santa Coloma de Gramenet) i fins i tot a comarques senceres, com ara Osona i el Gironès. Aquesta és la tercera vegada que es fa a l’Hospitalet.

Aquesta Gimcana de les Llengües tindrà, a més, una altra particularitat. Per primer cop, ens podràs seguir des del bloc, des del Facebook i des del Twitter. Participa-hi!