Bases i normativa

El Centre de Normalització Lingüística d’Osona i el Servei Comarcal de Català del Ripollès del Consorci per a la Normalització Lingüística organitzen l’XI Gimcana de les llengües aquest 2019.

Hi ha diverses categories:

A1: grups classe de primer i segon de primària

A2: grups classe de tercer i quart de primària

A3: grups classe de cinquè i sisè de primària

B1: grups classe de primer i segon d’ESO / grups de nivell 1 de GES de les escoles d’adults

B2: grups classe de tercer i quart d’ESO / grups de nivell 2 de GES de les escoles d’adults

C: grups de batxillerat /grups de cicles formatius / grups no escolars (majors de 18 anys) / grups del programa de Voluntariat per la Llengua / grups de nivell intermedi, suficiència i superior del CPNL.

D: participació individual (per a majors de 18 anys) / voluntaris i aprenents del programa de Voluntariat per la Llengua a títol individual.

E: grups de nivell bàsic i elemental del CPNL / grups de nivell instrumental de les escoles d’adults

 

Bases
1. No hi ha límit d’edat. Cada participant, segons les característiques, s’inclourà en una categoria o una altra.

2. No hi ha límit geogràfic, pot participar-hi tothom, sigui d’on sigui.

3. Participar a la gimcana és totalment gratuït.

4. No hi ha data límit per començar a participar-hi, però aquells que s’incorporin tard al joc no podran respondre les preguntes de les setmanes anteriors.

5. No hi poden participar els treballadors del Centre de Normalització Lingüística d’Osona.

 

Normativa

1. El procediment de participació és el següent:

a) Cada dilluns, i durant 5 setmanes, a partir del 21 d’octubre, es faran públiques les preguntes, una o dues per a cada una de les categories A1, A2, A3, B1, B2 i E, i dues o tres per a les categories C i D. Consulteu el quadre de puntuacions de sota.

Els participants podran respondre per Internet i tenen una setmana de temps, fins a les 8 del matí del dilluns següent. Les respostes es publicaran els dilluns a primera hora del matí, junt amb les preguntes noves.

b) Calendari:

 

  Data de publicació de preguntes    Data límit de respostes
1a. setmana: JOCS i JOGUINES
21 d’octubre 3 de novembre*
2a. setmana: DIVERSITAT LINGÜÍSTICA i CINEMA
28 d’octubre 3 de novembre
3a. setmana: FALSOS AMICS
4 de novembre 10 de novembre
4a. setmana: LLENGÜES I GASTRONOMIA
11 de novembre 17 de novembre
5a. setmana: ENIGMES 18 de novembre 24 de novembre

 (*S’ha ampliat el termini. Així, el termini de resposta de la primera i segona setmana coincideix)

2. La puntuació. Cada setmana hi ha una puntuació diferent. Així, fins al final, hi ha possibilitats d’arribar a finalista.

No puntuaran les respostes incorrectes ni les que continguin faltes d’ortografia.

 

3. Les preguntes es faran públiques cada dilluns al web de la Gimcana.

4. Si hi hagués algun dubte amb les respostes, es donarà per bona la que aparegui a la bibliografia recomanada.

5. Les persones o grups que s’incorporin al concurs un cop començat no podran respondre les preguntes de les setmanes anteriors.

6. Guanyaran el concurs les persones o grups que tinguin més puntuació en cada categoria. En cas d’empat, es farà un sorteig que determinarà els guanyadors dels premis.

 

Tractament de les dades en aquesta Gimcana

Informació bàsica de protecció de dades del tractament: CONCURSOS, PROMOCIONS, ACTES, ACTIVITATS I ESDEVENIMENTS CULTURALS

Identificació del tractament: CONCURSOS, PROMOCIONS, ACTES, ACTIVITATS I ESDEVENIMENTS CULTURALS

Responsable del tractament: Consorci per a la Normalització Lingüística.

Finalitat del tractament: Gestió, control i seguiment de les inscripcions de les persones participants en concursos, promocions, actes, activitats i esdeveniments culturals de format i finalitats diverses organitzats pel Consorci per a la Normalització Lingüística, i de les imatges i gravacions dutes a terme durant aquestes activitats.

Legitimació: La base legal que ens permet tractar les vostres dades personals és el vostre consentiment (article 6.1.a del RGPD) que es considera que atorgueu amb la comunicació de les vostres dades i/o amb la formalització de la vostra inscripció. Podeu retirar-lo en qualsevol moment.

Destinataris: És possible la divulgació pública dels guardonats i, si escau, dels accèssits, a més de les possibles imatges, mitjançant Internet, les xarxes socials o les publicacions del CPNL (butlletins, memòries…).

Drets de les persones interessades: Podeu exercir els drets d’accés a les dades, modificar-les, rectificar-les, suprimir-les, limitar-ne el tractament o oposar-vos-hi, adreçant-vos per escrit al Consorci per a la Normalització Lingüística, carrer de Muntaner, 221 (08036 Barcelona), telèfon 932723100, adreça-e cpnl@cpnl.cat.

Informació addicional: Per ampliar aquesta informació i conèixer els detalls del tractament de dades podeu accedir a la pàgina web del Consorci