Orientacions 1a setmana: jocs i joguines

Orientacions per respondre les preguntes de la 1a setmana.

 

Aquesta setmana a la Gimcana de les Llengües fem preguntes sobre jocs i joguines. En gairebé totes les categories haureu de respondre 2 preguntes i en algunes categories, 3. L’última d’aquestes preguntes està relacionada amb la campanya “I tu jugues en català?” del CPNL.

 

On podem trobar-ne informació?

Per respondre la primera pregunta  podeu consultar  les persones més properes (pares, avis, mestres, amics…) o mirar la Viquipèdia. Això sí, després sempre heu de contrastar la informació amb altres fonts normatives: diccionaris, enciclopèdies, etc. Recordeu que la resposta ha de ser escrita correctament.

Podeu recórrer als diccionaris traductors:

Diccionari multilingüe de l’Enciclopèdia  

Diccionari multilingüe de Softcatalà 

Glosbe -el diccionari en línia multilingüe  [llengües romàniques: català-francès / català-portuguès/ català-italià /català-occità/ català-romanès / català-gallec / català-castellà /català-sard, i moltes altres llengües).

Per trobar les respostes d’algunes joguines en català també podeu consultar el Diccionari català-valencià-balear

IMPORTANT! En aquest diccionari us poden ajudar les imatges que apareixen quan cliqueu la icona de la màquina de fotografiar. imatge

Per respondre la pregunta relacionada amb la campanya “I tu, jugues en català?”, cal que, en tots els casos, consulteu la pàgina web “I tu, jugues en català?”. Aquí hi trobareu segur la resposta correcta.