Respostes 2a setmana (2019)

  • Categoria A1:

Què signifiquen el nom d’aquests superherois de còmic que també veiem al cinema?

SOLUCIÓ: Catwoman: dona gat; spiderman: home aranya; batman: home ratpenat  i wonderwoman: dona meravella.

 

 

  • Categoria A2:

 Com podríem traduir el títol de la pel·lícula Toy Story?

 

SOLUCIÓ: Història de la joguina o Conte de joguines.

 

  • Categoria A3:

Com se’n diu en català de l’objecte que serveix per fer llum en què s’amaga el geni d’Aladí?

SOLUCIÓ: Llàntia

 

  • Categoria B1:

Coneixeu la frase Hakuna matata, popularitzada per la pel·lícula El rei lleó? Sabríeu dir-nos a quina llengua pertany i dos països on es parla? Us en deixem un enllaç perquè pugueu esbrinar què significa.

SOLUCIÓ: Suahili. Es parla a Kenya, Tanzània, República Democràtica del Congo, Uganda, Burundi, Ruanda, Somàlia, Moçambic i Mayotte.

 

  • Categoria B2:

El personatge Chewbacca de la pel·lícula Star Wars només és capaç de parlar la llengua wookiee. Sabríeu dir, però, quina llengua ha inspirat el nom Chewbacca i què vol dir ?

SOLUCIÓ: El rus ha inspirat aquest nom i vol dir ‘gos’.

 

  • Categoria C:

1- Quin és l’idioma amerindi parlat pels indis nord-americans a la pel·lícula Dances with wolves, dirigida i protagonitzada per Kevin Costner? Us deixem una escena del film perquè ho esbrineu.

SOLUCIÓ: Dakota, lakhota, lakota o sioux.

2- A les pel·lícules nord-americanes de The Godfather, dirigides per Francis Ford Coppola i   basades en les novel·les de Mario Puzo, hi surt el terme italià pezzonovante. Sabríeu dir què significa? Us deixem una conversa entre don Vito i el seu fill, Michael Corleone, que us pot ajudar.

SOLUCIÓ: Peix gros.

  • Categoria D
  •  

 

 

 

 

1- En Dante, el gos que acompanya el protagonista de la pel·lícula mexicana Coco, és un animal ben peculiar. Sabríeu dir a quina raça pertany i de quina llengua prové el nom d’aquesta raça? Us deixem una escena de la pel·lícula perquè el pugueu observar amb tranquil·litat.

SOLUCIÓ: Xoloitzcuintle. Ve del nàuathl.

 2- Bienvenue chez les Ch’tis és una pel·lícula d’origen francès. L’argument tracta sobre la diferenciació entre diversos dialectes del francès. Però, en quina ciutat de França té lloc la història i quin dialecte s’hi parla? Us deixem una escena de la pel·lícula perquè en pugueu escoltar algun fragment.

(A la resposta hi ha de constar una ciutat i el dialecte que s’hi parla)

SOLUCIÓ: Bergues (le Nord-pas-du-callais), el dialecte és el picard.

 

  • Categoria E:

Sabríeu dir què vol dir la paraula Bollywood?

SOLUCIÓ: Bollywood és el nom que rep la producció cinematogràfica índia basada a Bombai, de caràcter comercial i feta, bàsicament, en llengua hindi. Aquest nom prové de la combinació entre Bombai i Hollywood.