Orientacions per a la setmana 6

Comencem la darrera setmana de la Gimcana d’enguany. Primer de tot us volem informar que en aquesta edició hi han participat més de 8.000 persones entre les 7 categories, una xifra que supera la de les edicions anteriors.

Aquesta setmana és de jocs lingüístics. Per resoldre’ls, us poden anar bé les orientacions següents:

La majoria de vegades us serà útil buscar un sinònim de la primera part de la proposta. Després, cal que comproveu que el resultat té alguna relació amb la segona part de l’endevinalla. Aquesta connexió amb la segona part pot ser fonètica , semàntica, cultural… Si, efectivament, hi veieu una clara relació voldrà dir que l’heu encertat.

Exemples:

Aroma de xemeneia (de 6 lletres)

  1. Sinònim d’aroma: olor, perfum
  2. Connexió amb xemeneia: perfum [ per fum]
  3. Solució: perfum

Qualitat de no dir res, però m’ho endreça tot (de 6 lletres)

  1. Definició : Qualitat de no parlar> mudesa
  2. Connexió amb (m’ho endreça tot) > mudesa (m’ho desa)
  3. Solució: mudesa

Endavant i sort a tothom!

Tornar a l'inici