Solució
Les formes correctes són blog i bloguer (o bloguera).
Observacions
El diccionari normatiu de l’IEC ha incorporat recentment la paraula blog (pàgina web personal amb informacions i opinions diverses), escrita amb –g. També hi incorpora el substantiu bloguer (i bloguera), com a persona que crea o gestiona un blog o com a internauta que hi navega. Això representa un canvi respecte del que havia aprovat, el 2005, el TERMCAT, ja que la forma recomanada des d’aleshores era amb –c (bloc) i el substantiu, blocaire.
Font
Optimot
Article complet
Fes-ho córrer!
Solució
Podríem utilitzar l’adjectiu compost culte araboisraelià.
Observacions
Aquest mot està format de manera coordinada per dos adjectius, el primer dels quals adopta la forma llatinitzant (o culta) acabada en –o àtona (àrabo). Com que la formació de la majoria d’aquest tipus d’adjectiu és lliure, no la trobarem a diccionaris ni a plataformes similars (tanmateix, sí que hi trobem diverses formes ja fixades com ara psicopedagog, cardiovascular o hispanoamericà, entre moltes d’altres).
Generalment els escriurem sense guionet i mantindrem l’accent del segon element (així doncs només accentuarem –israelià ).
Font
Enciclopedia.cat
Article complet
Fes-ho córrer!
Solució
Les formes correctes són piulador –a i piulaire o tuitaire i tuitejador –a, com a sinònims complementaris, que es refereixen a una persona que publica una piulada.
Observacions
El sinònim complementari tuitaire deriva del nom tuit, forma creada a partir de Twitter (en majúscula); i el sinònim tuitejador –a, del verb tuitejar.
Font
Resolució del TERMCAT (desembre de 2012)
Article complet
Fes-ho córrer!