• ‘Els signes de puntuació’, manual de la UPC i la UAB

  Escrit per el 06 de març del 2009 a les 12:10 a: General

  La Politècnica i l’Autònoma tenen editat a Internet aquest manual, Els signes de puntuació, que és l’adaptació de l’edició en paper elaborada per Manel Riera i Marta Estella, del Gabinet de Llengua Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona, publicada el 1993. El 1994, el Servei de Llengües i Terminologia de la Universitat Politècnica de Catalunya va publicar-ne una versió adaptada dins de les Fitxes de normalització lingüística 2. Els serveis lingüístics d’aquestes dues universitats l’han revisat i adaptat per fer-ne una versió electrònica. L’índex és aquest:

  1. La coma / 2. El punt / 3. El punt i coma / 4. Els dos punts / 5. Els punts suspensius / 6. La interrogació / 7. L’admiració / 8. Les cometes / 9. El guió [i el guionet] / 10. Els parèntesis / 11. Els claudàtors / 12. La barra inclinada / 13. Signes de puntuació i espais en blanc / 14. Signes de puntuació i tipus de lletra.

  Ocupa 43 pàgines, i tant el podeu consultar en aquesta adreça com baixar-vos-el en aquest enllaç. Si hi accediu a través del web, veureu que també s’ofereixen exercicis. Però, pel que sembla, estan inactius.

1 comentari

 1. Lluís

  10 març 09
  11:04 #

  Molt, molt complet!

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios