• Una manera ràpida i pràctica d’estalviar paper i tinta

  Escrit per el 16 d'octubre del 2009 a les 13:55 a: General

  Un dels blocs més interessants dels que hi ha enllaçats a la barra dreta de la Senalla és Un tip de trucs, dels Serveis Lingüístics de la UB. Molts cops hi ofereixen consells pràctics per al maneig dels programes d’edició o correcció de textos. De vegades, però, tiren cap a una altra banda i parlen d’altres qüestions, com ara aquesta mateixa que recupero en aquest apunt: maneres d’estalviar tinta. Abans que deixeu de llegir en prevenció del previsible sermó ecologista, deixeu-me que us parli d’una de les eines comentades en el seu apunt (n’hi ha d’altres, com ara fer servir una font ecològica): The Printliminator. Es tracta d’un bookmarklet: un petit programa associat a un botó de favorits per aplicar a la pàgina web que vulguem, gràcies al qual, amb un cop de clic, podrem eliminar qualsevol element que ens faci nosa. No us passa, que de vegades voleu imprimir una notícia o un article i acabeu gastant tres fulls per culpa de la impressió innecessària d’anuncis, gràfics, peus de pàgina, menús del web, etc.? Doncs amb aquesta petita aplicació podreu imprimir només allò que us interessi. El funcionament és molt simple (i això és el que m’ha agradat): si aneu a la pàgina del Printliminator hi trobareu un botó que podreu arrossegar fins a la barra ràpida de favorits. Ara només cal que, amb la pàgina que vulgueu imprimir oberta, cliqueu el botó del Printliminator que heu posat a la barra del navegador i elimineu elements innecessaris de la pàgina. Animeu-vos a provar-lo!

2 comentaris

 1. Lluís

  27 oct. 09
  14:10 #

  Bestial, espectacular, però… com ho desactives!!!! Sembla la fi del món…Lluís

 2. rvm

  28 oct. 09
  9:40 #

  Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la dreta, que també té una X que si la toques fa desaparèixer el quadre. Només surt, doncs, si cliques el Printliminator de la barra d'adreces. Una de les icones serveix per desfer l'última acció, i si el que vols és recuperar la pàgina sencera només cal que la recarreguis: el Printliminator treballa sobre una pàgina en memòria cache. Si la tornes a "cridar" (F5), el navegador torna a recuperar la pàgina originària sencera. No sé si anaves per aquí…

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios