• Més esmenes en la segona edició del DIEC

  Escrit per l'11 de novembre del 2009 a les 9:00 a: General

  A principis d’any em feia ressò en un apunt de les esmenes introduïdes en la segona impressió del DIEC (novembre del 2007). Hi comentava que a finals de març del 2009 estava prevista una nova edició que no era tal, sinó que calia parlar més aviat d’una nova impressió amb esmenes. Si aneu al web del diccionari, veureu que a la part superior dreta tenen un enllaç a les “esmenes introduïdes en les diferents impressions”, amb dos PDF. El primer és el que vaig enllaçar en l’apunt que us comentava al principi, titulat “Esmenes introduïdes en la segona impressió (novembre 2007)”. I ara hi ha aquest altre PDF, que conté el que ells en diuen “Esmenes introduïdes en la impressió en rústica (març 2009)”. Un embolic que quedaria més clar si parlessin d’una “tercera edició revisada”, no? Perquè com n’hauríem de dir, en sigla? DIEC 2.2, 2.3? En tot cas, tots els canvis s’incorporen automàticament a la versió en línia del diccionari.

  Pel que fa al contingut, trobareu que, a banda d’esmenes d’errors gramaticals i estructurals, han adaptat algunes definicions als nous temps, com la de matrimoni, que ha passat de ser la “Unió legítima d’un home i d’una dona” a la “Unió legítima entre dues persones que es comprometen a portar una vida en comú, establerta mitjançant certs ritus o formalitats legals”. En aquest butlletí de l’IEC del juny del 2008 ja comentaven que “quan escaurà”, farien saber “els resultats finals de les seves anàlisis entorn de la paraula matrimoni” (us els imagineu, seriosament reunits, discutint sobre una definició com aquesta?). Sobre bloc/blog, això sí, continuen fent l’orni.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios