• La Generalitat actualitza i refon la normativa sobre oposicions

  Escrit per el 26 de novembre del 2009 a les 9:00 a: General

  En els últims anys, la Generalitat ha anat publicant al DOGC decrets i ordres de caire general, però també d’altres amb petites modificacions en la normativa que regula els certificats equivalents de coneixements de català per tal d’anar fent les adequacions pertinents. Amb tant de retoc, al final ja no sabem on parem ni quina ordre és l’última, i per tant la bona (“quines són les titulacions equiparables de les escoles oficials d’idiomes?”, “les escoles d’adults, ja emeten certificats oficials?”).

  El novembre del 2009, el Departament de Vicepresidència ha publicat al DOGC núm. 5511 (3/11/2009) una nova Ordre que, de moment, fins que no surti alguna nova titulació, sembla bastant definitiva. És l’Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s’actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística. L’enllaço aquí en PDF, i també l’ajunto amb la resta de normativa precedent en aquest arxiu comprimit.

  Segons expliquen al preàmbul, i resumint, l’ordre recull totes les petites novetats que hi ha hagut en els últims anys: nous certificats de les escoles oficials d’idiomes i dels ensenyaments d’idiomes de règims especials, per exemple. Com a novetat, hi han incorporat les equivalències, pel que fa a denominacions, amb les que s’estableixen al Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR): A2 = A bàsic, B1 = A elemental, B2 = intermedi, C1 = suficiència, C2 = D. I també hi han afegit diversos certificats universitaris nous.
  [Afegitó del 9/12/09: La Maria Llevat m’ha comentat tres qüestions que presenta l’ordre que semblen rellevants i que caldrà tenir en compte. Al nivell B s’inclou un títol de graduació en ESO “sempre que s’hagi cursat i aprovat l’assignatura de llengua catalana durant la totalitat de l’educació secundària obligatòria i, com a mínim, quatre cursos de l’educació primària a centres de l’Aragó“. La segona: quan parla de l’equivalència de l’ESO amb el nivell C i es diu que “aquesta equivalència és d’aplicació a partir del curs 2007-2008, sense caràcter retroactiu“. D’altra banda, l’Avui s’ha fet ressò de la lògica mala maror que hi ha entre els alumnes dels EOI per la rebaixa en els nivells dels certificats. I també en van parlar a El Periódico.]

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios