• Més dubtes de Rudolf Ortega

    Escrit per el 02 de març del 2010 a les 12:45 a: General

    Encara no dos anys després que publiqués un primer llibre anomenat Tinc un dubte, Rudolf Ortega continua oferint, d’una manera força amena, més respostes, breus i entenedores, a dubtes lingüístics de tota mena. Com a continuador que és d’aquest primer, ara el titula Tinc més dubtes, amb el subtítol El petit llibre del català correcte, 2. De fet, l’índex analític d’aquesta segona obra també conté remissions a la primera. Trobo que pot ser un bon llibre per recomanar a alumnes de tots els nivells: sempre va bé refrescar normes i usos. El contingut l’estructura en cinc apartats: fonètica, puntuació, morfosintaxi (concordança, temps verbals, preposicions i pronoms), lèxic i etimologia. L’autor, membre de la Unitat d’Assessorament Lingüístic de Catalunya Ràdio, és conegut per un curiós Diccionari del futbol i, sobretot, per un llibre que personalment m’agrada molt i on expressa opinions i sensacions d’un corrector que podem fer-nos nostres sense gaire esforç: Sense pèls a la llengua (Crítica irreverent a la qüestió del català), editat el 2005 per Empúries. I també és autor del Llibre d’estil de COMRàdio, del 2009.

Cap comentari

  1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

  • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
  • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
  • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
  • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
  • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios