• Noves maneres d’enviar documents sense utilitzar el correu electrònic: Dropbox i SkyDrive

  Escrit per el 29 d'octubre del 2010 a les 13:30 a: General

  Si per a l’intercanvi d’informació cada cop més s’utilitzen les xarxes socials i els blocs i microblocs (amb Twitter al capdavant), l’altra segona gran utilitat del correu electrònic, enviar documents, sembla també que de mica en mica perd pistonada davant d’altres opcions. Mesos enrere parlava de Senduit, una nova manera de moure i intercanviar arxius a través d’Internet sense haver de recórrer al correu electrònic, i al mateix temps tenir-los accessibles des de qualsevol ordinador. Doncs bé, de mica en mica es van coneixent noves alternatives, nous programes i webs que permeten això: penjar documents al núvol de manera gratuïta, per a ús individual o compartit.

  En aquest apunt em refereixo a Dropbox i a Skydrive. La base del funcionament és la mateixa en tots els casos. Són programes gratuïts, que es diferencien bàsicament per la capacitat d’emmagatzematge que ofereixen. En el cas del Dropbox, que es pot fer anar com a web i com a programa instal·lable, les característiques principals són les següents (les copio d’un correu enviat pel Joan Vilarnau):

  • Envia els fitxers en una connexió segura i els guarda xifrats.
  • Permet ser instal·lat a tants PC com vulguis; aleshores et fa una còpia automàtica de tots els fitxers a cada ordinador on tens el teu Dropbox. Supera el concepte de còpia de seguretat. Útil si voleu tenir directoris sincronitzats a l’ordinador de la feina i al de casa, per exemple.
  • Permet compartir directoris entre els usuaris de Dropbox, és a dir, podeu tenir carpetes compartides.
  • En la versió gratuïta teniu 2 Gb per cada compte. Aquesta quantitat es pot ampliar fins a 8 Gb, ja que us assignen un link, i per cada persona que es doni d’alta amb el vostre link, us regalen 250 Mb a ells i a vosaltres.
  • Té una carpeta “Public”. De tot el que hi poseu a dins en podeu aconseguir un enllaç públic, la qual cosa la podeu fer servir per compartir arxius, penjar arxius al web, etc.

  Pel que fa a l’SkyDrive, forma part del Windows Live. Està pensat per compartir fotos, vídeos i documents, i només cal crear un compte per accedir-hi. La mecànica és com en els altres programes: es penja el document (o la foto, el vídeo) i, si es vol, es comparteix. La característica destacada de l’Skydrive és la capacitat d’emmatgatzematge gratuït que ofereix, 25 Gb.

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios