• Eines per a l’avaluació de les exposicions orals

  Escrit per el 21 de desembre del 2010 a les 10:48 a: General

  M’ha arribat informació, via Twitter, d’aquest web elaborat pels serveis lingüístics de la UPC i la UAB: COMcomunicar (Millorar la competència de comunicació eficaç). La intenció primera del web és, segons diuen, “donar suport al professorat universitari a l’hora d’avaluar les exposicions orals de l’estudiantat [sic!] i ajudar-lo a millorar-ne la qualitat”, i complementàriament també s’adreça a tothom que estigui interessat “en la competència de comunicació eficaç en l’àmbit acadèmic i/o professional”.

  El web té quatre apartats. En el primer, Cas, es pot veure el vídeo d’un cas pràctic d’exposició oral (en una aula universitària). A continuació, a la Rúbrica, s’expliquen els aspectes que es poden avaluar, classificats en llenguatge verbal, llenguatge no verbal i interès i eficàcia. La pestanya següent, Avaluació, ensenya a aplicar aquests punts de valoració sobre el vídeo que hem vist a l’apartat Cas. I finalment trobem a Feedback un text força interessant que suggereixen que pot ser útil de fer arribar als estudiants, perquè sàpiguen com corregir errors i millorar la qualitat de les seves exposicions orals: 50 consells pràctics per fer exposicions orals eficaces [PDF].

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • rvidal: Tens raó, diu que hi ha “technical difficulty”. Hi ha també l’SkyDrive, que vaig descobrir...
 • ltetas: Al tanto, que últimament no funciona. A mi, almenys!
 • rvidal: Sí, més d’un cop (amb algú del CNL) i funciona. I també va molt bé el Dropbox, més aviat com a...
 • arga: ei, algú l’ha provat? tu l’has provat, ramon?
 • rvm: Un cop tens el Printliminator a la barra de favorits, cliques i se t'obre un quadre amb quatre icones a la...

Núvol d'etiquetes

apli aplicacions associacions bibliografia campanyes COC contrasenyes correctors CPNL cursos cursos a distància diccionaris Dropbox ensenyament Excel IEC informàtica externa informàtica interna inicials instruccions jornades Moodle MP3 normativa novetats bibliogràfiques oposicions PDF PowerPoint productes audiovisuals programes TV proves oficials publicacions externes publicacions internes publicacions internes (Circular) recursos lingüístics SIGMA subscripcions TERMCAT TIC traductors universitats webs àudios