• No estem mai sols: conèixer Miquel Martí i Pol, de Carme Pérez-Arnau

  no-estem-mai-sols-coneixer-miquel-marti-i-polAquest llibre de lectura fàcil explica, a través dels seus propis poemes, la vida de Miquel Martí i Pol. L’autora, la badalonina Carme Pérez-Arnau, ha triat aquest poeta perquè és molt conegut i estimat per molta gent, perquè sap connectar amb el lector, sap emocionar i es fa entendre.

  Al llarg dels poemes i les explicacions que fa Carme Pérez-Arnau descobrirem els primers anys de Miquel Martí i Pol, la vida a la fàbrica, els seus primers intents de fer-se escriptor, la nova vida familiar, la seva malaltia, el compromís social que va adquirint, i el reconeixement públic que assoleixen finalment els seus llibres.

 1. rosalia montes

  01 gen. 16
  16:38 #

  Aquest llibre m‘ha agradat molt.Com se sent en cada moment,de la seva vida.i de las sevas malanties,Es molt facil de entendre.Un home sezill i lluitador,tot i la malantia que patia.

 2. Carme

  17 des. 15
  18:34 #

  És un llibre que m’ha agradat molt, ja que la poesia de Miquel Martí i Pol és molt propera i senzilla, tracta temes de la vida quotidiana. Ha estat una persona molt implicada en la seva societat.

 3. joan

  16 des. 15
  1:10 #

  jo no coneixia al poeta Miguel Marti i pol no hi havia llegit la seva biografia m’ agradat molt

 4. Consol

  14 des. 15
  19:59 #

  Aquest llibre és del meu gust, doncs he estat a Roda de Ter seguint els indrets que trobem en aquest llibre (ruta literària). Tinc verdadera estimació per Miquel Martí i Pol.

 5. Marina

  14 des. 15
  19:54 #

  És un llibre interessant, que moltes de les seves poesies podrien formar part de la vida real.
  M’ha agradat molt, ha esta una llàstima que hagi patit una malaltia tan llarga.

 6. ana mª diaz

  17 juny 15
  16:21 #

  Aquest llibre no m’ha agradat gens, la seva biografia ès normal un vida com les d’abans ,d’aquella època i la poesia no m’agrada però la veig com la seva vida narrada .

 7. Natalia López Barragán

  17 juny 15
  10:06 #

  M’ha agradat molt descobrir a aquest autor a través del llibre. Normalment és difícil llegir poesia en una llengua que no es domina completament perque s’acostumen a utilitzar un llenguatge complex. No obstant això, Miquel Martí i Pol aconsegueix transmetre les seves profundes reflexions sobre la vida, sobre el món obrer, sobre la religió … mitjançant paraules senzilles, apropant la poesia catalana als estudiants.

 8. Jose

  14 juny 15
  22:14 #

  Un llibre per llegir, per conèixer un home lluitador. Lluita social i, lluita davant les dificultats en forma de malalties, que li va plantejar la seva vida. La seva preocupació per la societat i en aquells temps tan difícils, fa que vegem un home valent.

 9. Carmen

  14 juny 15
  10:48 #

  Aquest llibre m’ha agradat molt . Un home que malgrat de la seva mala salut, es preocupava

  per els altres. Sobretot m’ha agradat el poema qui parla de la seva dona ” Lletra a Dolors”.

  Una vida de acceptació i superació.

 10. Jesús Delgado Candalija

  13 juny 15
  23:57 #

  El llibre m´ha semblat bastant correcte, dintre de lo que es una biografia enriquida amb la inclusió d´algunes de les sevas millors creacions, de la seva vida solament dir que es un eixemple de superació.

 11. Teresa Blázquez Martínez

  12 juny 15
  19:37 #

  Descriure la vida i la importància d’un poeta sense caure en la rutina no és fàcil. Fer-ho a través de les seves obres connectant amb el lector i fent-li entendre el perquè de cada paraula i el sentir de cada lament és un do. Un do que només aquesta autora badalonina podia recollir en unes poques fulles de ràpida però intensa lectura.
  Trobem dues claus en la vida del poeta que ens explican i descobreixen la seve obra:
  – L’impacte de una malatia: “esclerosi múltiple” aleshores, la introspecció de les seves limitacions fa que la seva poesia transcendeixi la realitat de l’àmbit de la malaltia i sigui l’expressió de les sensacions més humanes: l’amor, el desig i la mort, que poden ser enteses per tothom.
  -L’amor sense mesura per la seva esposa, la vida i mort de la qual marquen un abans i un desprès en el poeta.
  Ambdues claus ens ajudaràn a coneixer al poeta i a entendre que no estem mai sols.
  Imprescindible en la lectura de qualsevol amant de la poesia

 12. Laura Serradell

  11 juny 15
  13:14 #

  Sempre m’ha semblat interessant aquest llibre perquè us dóna a conèixer un poeta contemporani català molt popular i proper. Entenc, però, que hi ha gustos per a tot.

 13. Manel Aguilra

  11 juny 15
  1:52 #

  El llíbre m´ha resultad interesan,ja que de manera senzilla i progresiva detalla la vida del
  poeta Miquel Marti i Pol.
  Al qual jo no coneixia.
  Per que he llegit d´ell, enten que va ser un home sensible a cada momen de la seva vida, tant
  en el personal con en l´ambit politic social de la seva epoca,expressat-ho en la poesia,la musica i tambe participant activament en moviments socials

 14. Ángel óseas Caceres

  10 juny 15
  23:23 #

  Hem llegit altres llibres avans pero aquest llibre m’agradat moltisin perque el poeta Martí i Pol relata la seva d’une manera diferente es un estil diferent de Fer poesía i tambe m’agradat la solidaritat que tenía amb els obrers i une altre cosa que em va agradar molt es el seu esperit d’emprendedor que va tenir davans de la seva malaltia cuán va Fer repos tambe va llegir molt mes aixio em va quedar clavat.

 15. Carmen Margarita Heredia Barrionuevo

  10 juny 15
  16:49 #

  El llibre és una biografia plenes de sent. La seva poesia és un reflex de la seva vida. De la seva lluita per viure i ajudar a desenvolupar una Catalunya més lliure.
  Miquel Martí i Pol és un poeta molt proper, que utilitza paraules senzilles però plenes de sentiments,

 16. ANTONIO POZO DOBLADO

  10 juny 15
  15:32 #

  Aquest llibre m’ha agradat molt tot i que no m’agrada la poesia ho trobo interessant perquè explica la vida miquel marti i pol un home nascut a roda de ter l’any 1929 fill de família obrera als 14 any va començar a treballar en les oficines de la fàbrica tèxtil del seu poble. De jove li agradava molt llegir i els seus pares creien que era una mania.estuvo llegint tot el temps que va estar en un llit a cusa d’una tuberculosis .Va comenzar a publicar a final dels anys 40. Malgrat de l’esclerosi múltiple que va patir va aconseguir molta popularitat entre el públic i la seva poesia es va caracteritzar per la combinació de reflexions existencials i la critica social.

 17. Noelia delicia Mariscal Padilla

  09 juny 15
  16:33 #

  No m’agrada gens ni mica . Ho sentó molt.

 18. Arantxa

  09 juny 15
  10:40 #

  Personalment no m’ha agradat aquest llibre, no és l’estil de lectura que estic acostumada, ni m’agrada la poesia ni les biografies

 19. thalia

  01 oct. 14
  20:28 #

  el libro es muy bonito i es muy intercantes i me gusta mucho i espero que sigas así i que agas muchos libros espero tu otro libro un beso i saludos

 20. Ivan Moron

  17 juny 14
  23:38 #

  Aquest llibre me ha agradat molt, es una poesia que no sembla como tal, las seves paraules son tan sencilles i tan profundes a la vagade, jo crec que tots els que llegim els seus poemes de alguna manera ens sentim indentificats. Per un altre lloc la seva vida es molt interessant i molt dura, es admirable com va afrontar tot el que va viure tenint en compte l’epoca en que passa la seva vida.
  Un llibre molt substanciós i molt fàcil de llegir.

 21. Miguel Díaz Bea

  12 juny 14
  17:05 #

  A mí m’ha agradat molt aquest llibre. En primer lloc, perque en él la autora diu molt en poca extensió, e introdueix molt bé, amb les paraules y les frases justes, al que és la vida y la obra d’en Miquel Martí i Pol. I en segon lloc, per la mateixa obra del poeta, la sensibilitat que en ella ha plasmat i el seu realisme. Un tipus aquest de poesía, la del realisme social, que particularment m´’agrada, em recorda al que en la meva terra basca va ser en Gabriel Aresti. En general el llibre invita a profunditzar més en la obra d’en Martí i Pol, que ja coneixía abans una mica per algunas cançons d’ en Lluis Llach, que va posar música a força poemes del autor.

 22. Margarita Vazquez Chacon

  10 juny 14
  18:05 #

  Mai havía sentit el nom del Miguel Martí i Pol. Després de llegir el libre el conec una mica més. Em vaig agradar molt la història de la vida del Miguel peró no em vaig agradar gens la poesia (no vull dir que sigui mala, en general no m´agrada la poesia). El llibre esta molt be per coneixer una mica mes al Miguel Martí y Pol i es recomanable per la gent que esta aprenent catalá per que es molt fàcil de llegir.

 23. soledad

  02 juny 14
  21:45 #

  Aquest llibre, no m’ha agradat gaire, al trobo que la seva biografia no te res d’especial es una vida molt normal d’aquells temps, que et ficaven a les presons i et mataven,si no eres de les seves idees politiques, i a el, no li va succeir res d’aixo……i la seva poesia, no la trobo bonique,la veig mes com la seva vida narrada, que una poesia en si………ho sento, ha de ser que no ho entenc. Una salutacio.

 24. Norma Isabel Márquez Duque

  29 maig 14
  14:07 #

  Aquest llibre m`ha semblant interesan per que l’escriptor observa la vida amb tanta intesitat que ho reflecteix en tots els seus poemes. Amb una intel-ligència i fortaleza, va saber suportar una malatia que ho porta a la mort. Sense tenir estudis i no haver fet una carrera universitària, a estat un escriptor molt reconegut pels seus llibres i els seus poemes, que en l’actualitat podem aplicar alguns dels seus poemes a les situacions que estem vivnt.

 25. Mª Ángels Molíns

  29 maig 14
  13:12 #

  No hi havia llegit res sobre Miquel Martí i pol. Atraves d’aquest llibre he pogut conéixer al poeta ia la persona, la veritat, m’ha agradat molt.
  Com a persona, m’ha impresionat la seva força de caràcter i la seva implicacio i
  compromís amb societat.
  Com a poeta, la seva capacitat de plasmar la seva vida quotidiana i la societaten la què vivia,
  en poemes.

 26. Mª Ángels Molíns

  29 maig 14
  13:02 #

  No hi havia llegit res sobre Miquel Martí i pol. Atraves d’aquest llibre he pogut conéixer al poeta ia la persona, la veritat, m’ha agradat molt.
  Com a persona, m’ha impresionat la seva força de caràcter i la seva implicacio i compromís
  amb la societat.
  Com a poeta, la seva capacitat de plasmar la seva vida quotidiana i la societaten la què vivia,
  en poemes.

 27. Alina

  28 maig 14
  19:18 #

  El llibre ” No estem mai sols” es fàcil de llegir i entendre. Tan sol llegir el titol m´agradat, perque es al que jo mateix penso.
  La seva biografia es de un home sensil, sensible, però al mateix temp, lluitador, fort i que ha sapigut transmetre actitud positiva.
  La poesia ha sigut escrita per ser llegida de tots. M´agradat molt ” Pare nostre”, la poesía que li va fer a la seva dona quan era viduo i “Dóna´m la mà” un poeme musicat que he llegit pel meu conte.
  En la meva opiniò havia sigut millor que tinguem al diccionari en cada fulla i no al finals del llibre.
  Tal com diu al meu company Xavi: ” no va tenir una vida fácil però “mai va estar sol”: el seu poble no li oblidarà.”

 28. Rocío

  27 maig 14
  22:06 #

  Aquest llibre em va agradar bastant quan vaig llegir-lo fa un mes més o menyns. És un llibre fàcil de llegir per les persones que no som de parla catalana malgrat que jo he aconseguit entendre i ha estat fácil de digerir, la gramàtica no es massa enrevesada y m’ha ajudat molt el petit diccionari de paraulas al final del llibre.

  Respecte a la poesía en sí de aquest autor, he de dir que és una poesía sencilla i amena qu’arriva a tothom de manera fàcil i agradable. A mi, personalment m’agrada una poesía una mica més complexa que aquesta…però de totes maneras em va arrivar a dins del meu cor i em va fer emocionar-me i tot la poesía que li va escriure en Miquel a la seva dona quan ja era viduo…em va semblar una poesía preciosa!!

 29. Talal

  27 maig 14
  16:41 #

  Em vaig agradar el llibre. Específicament, m’encanta el sentit de l’equilibri que vaig sentir en llegir aquests poemes.
  La seva poesia parla de coses senzilles, però al mateix temp, té un llum de l’esperança dins la seva foscor.
  Em vaig sentir profundament el significat del títol ” No estem mai sols”, mentre que llegia la seva història personal, la seva actitud positiva per superar la pobresa i la malaltia em va inspirar.

 30. ELENA POPA

  27 maig 14
  9:16 #

  ME AGRADA AQUEST LLIBRE PERQUÉ EL POETA SAP FER EMOCIONAR,SAP FER-SE ENTENDRE PER TOTHOM,ES UN POETA DEL POBLE QUE SAP CONNECTAR AMB LA GENT. AQUEST LLIBRE DONA ANIMS PER LLEGIR MES EN CATALA,MES LLIBRES DE POETA MIGUEL MARTI I POL. ME RECORDA DE LA MEVA INFANTESA DELS LLIBRES QUE LLEGIA EN AQUEL TEMPS.

 31. Mª JOSÉ CORREA RUBIO

  25 maig 14
  14:05 #

  El llibre m’ha agradat, no coneixia a aquest escriptor i ha estat interessant llegir la seva biografia.
  La lectura és ràpida i en barrejar biografia amb poesies, t’apropa més a la seva persona, a la seva manera de pensar i sentir.

 32. José hodalgo

  23 maig 14
  12:59 #

  Opino que es tracta, de un bo llibre, fácil de entendre i de percebre l’idea amb la qual a estat escrita, m’agrada la versio del pare nostre, com la a expresat al monte obrer, i mes com explica la vida de él mateix a través de la poesía, ia mes de les abversitas i les malalties que pateix al llarg de la seva vida, no deixa de ser el mateix i seguiex fent el que mes l’agrada.

 33. Manuel Blazquez Martinez

  22 maig 14
  16:54 #

  El llibre no m’ha agradat, la biografia es molt simple me agradaria llegir una biografia molt mes completa de Joan Marti-Pol, no me a agradar la mezcla de la poesia amb la biografia es una mica aborrit y es fa una mica pesat.

 34. Ramona López Alvarez

  21 maig 14
  13:07 #

  El llibre m’ha agradat molt, Joan Marti-Pol a traves de la poesia reflexa molt be com se sent a cada moment de la seva vida. Un Home senzill i lluitador a pesar de la infermetat que patia es optimista i compromès amb la societat. M’agrada la seva poesia perquè parla da coses quotidianes i situacions i sentiments que molta gent vivint i sentin .

 35. Ana Conde Garcia .

  18 maig 14
  10:59 #

  Es un llibre interesant , al tractar-se de la seva biografia. Es molt fàcil de entendre tant la seva poesia com al seu context. Personalment, a mi no m’agrada la poesia, però m’ha estat fàcil d’entendre la seva vida a través de les seves poesies .

 36. FCO. JAVIER

  16 maig 14
  20:36 #

  Aquest llibre m’ha agradat en general. És veritat que la poesia no és un gènere que m`apassioni, però homes amb aquest espirit de lluita per superar entrebancs i la seva actitud positiva davant de la vida sempre han sigut de la meva debilitat.
  Miquel Martí i Pol accepta les sevas condicions de vida i les sevas limitacions. És poeta sobretot: des de la preocupació per el món obrer, la seva gent i el seu poble, el seu comprimís politic i social fins a l’obssesió per la malaltia i la mort i com no, per l’amor. Però tambè es traductor, crític literari, fa conferencies i recitals poetics, colabora en revistes, escriu contes, etc.
  La seva obra ha estat traduïda a l´anglès, alemany, francès, castellà i va rebre premis de tota mena: el mès important com escriptor va ser el D’Honor de les Lletres Catalanes o la Creu de Sant Jordi per el seu paper rellevant en la vida i la cultura catalanes.
  Ell -tal i com l’agradava escriure en tercera persona- no va tenir una vida fácil però “mai va estar sol”: el seu poble no li oblidarà.

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius