• El nou món de la Sandy, de Fina Niubó Prats (LF)

  el nou món de la sandyAquesta novel·la de lectura fàcil ens explica les experiències de la Sandy, una noia equatoriana de 18 anys que arriba a Catalunya per guanyar-se la vida.
  És la història de tantes persones immigrades que s’han hagut d’adaptar a nous costums, i s’han hagut d’espavilar per trobar feina.
  També s’hi mostren sentiments de tota mena, com ara l’enyorança dels amics i familiars que han quedat al lloc d’origen.

 1. Castalia Zgraggen

  13 juny 18
  17:46 #

  Hola
  M’ ha agradat molt el libre

  parla de l’experiència q hem passat molts emigrentes
  a més és molt fàcil d’entendre

 2. Yina Ponce

  11 juny 18
  23:23 #

  El llibre m’agrada molt, és un llibre amb un significat bonit, en la historia se representa molts dels immigrants que vivien a España.
  Es una lectura fácil de llegir.

 3. daniela vaccaro

  10 juny 18
  19:54 #

  M’ha agradat molt el libre, perque m’he sentit molt identificada amb la història, és molt practic per els que comencem a estudiar catalá

 4. cristihan

  10 juny 18
  18:31 #

  m’ha agradat molt per que relata la història de Sandy una noia Equatoriana, jove que ha d’abandonar el seu país i família per aconseguir una vida millor tant per a ella com per a la seva família, és la situació que he passat jo i molts persones quan vam emigrar a un lloc diferent, ja sigui per situacions o dificultats que patim, i pel nostre cap passen moltes preguntes i dubtes de saber com ens anirà al lloc on vam emigrar, preguntes com ¿la nostra integració o adaptació a la nova cultura, també aprendre la llengua catalana? i sobretot sentir-se part de la societat on vivivmos.

 5. badi

  08 juny 18
  13:33 #

  el llebre m’ he agradat molt i es fácil de lleger

 6. Santiago Quezada

  07 juny 18
  15:27 #

  Hola Sóc el Santi alumne de basic 3 del centre d’estudi Sant Adriá de Besós. He llegit al llibre El nou mon de la Sandy. M’ha agradat molt y m’he sentit identificat per aqaqesa historia perqué jo també sóc imigrant del mateix país que tracta aqest história a més tinc una filla que es diu Sandy. M’agradat molt aquest llibre perqué té molt sentiment solitaritat amistat y amor per ca familia que es deixa en un altre país les meves felicitacions i gracies.

 7. Santiago Quezada

  07 juny 18
  15:19 #

  Hola sóc el Santy alumne de Basic 3 del centre d’estudi Sant Adriá. He llegit al llibre El nou mon de la Sandy. M’ga agradat mot y m’he sentit identificat ñer aquesta historia perqué jo també sóc imigrante del mateix pais que tracta aquest historia a més tinc una filla que es diu Sandy m’agrada molt aquest llibre perqué té molt sentiment solitaritat amistat i amor per la familia que es deixa en un altre pais les meves felicitacions i gracies

 8. Alina

  14 juny 16
  17:24 #

  És la primera vegada que llegeixo aquest llibre i la veritat m´ha agradat molt penso que la sandy es una jove decidida que s´estima a la seva familia, tot i que senti por del nou camí que esta fent sola i que al igual que moltes persones que han tingut que marxar del seu pais per diferents motius vol un futur millor per a ella y per els seus. Això ho he vist llegim aquest llibre però també passa en el mon real, penso que la forma de intregrar-se amb a resta de persones, de voler aprendre una llengua diferent a la seva, de mirar amb optimisme el seu futur en un pais llunyat del seu la fa una dona forta y segura de si mateixa que sap el que vo.l

 9. omar

  14 juny 16
  16:48 #

  m’ha agrada el llibre perquè és molt fàcil de llegir per a les persones que comença amb el català y el vocabulari que té ajuda molt.

 10. Cristóbal Granados

  12 juny 16
  13:12 #

  El nou món de la Sandy

  Es l’historia de la Sandy, una noia equatoriana que amb 18 anys decideix emigrar del seu pais a Barcelona. Una historia de por a abandonar als seus, por a lo desconegut, coratge per sortir endevant, agraiment al qui la va ajudar, voluntat per a intregrar-se a la que considera la seva nova casa, aprenent catala.
  Gracies a tot aixo aconsegueix millorar la seva vida i la de la seva familia.

 11. mary

  07 juny 16
  12:28 #

  L’historia de la Sandy,també reflecteix la vida de molts espanyols que als anys 60/70 vam venir d’altres comunitatats com Andalusia i Galicia,sobre tot, per intentar guanyarnos la vida millor que al nostre poble.Vam tenir les mateixes dubtes que la Sandy,i va ser una mica dur, adaptar-se a la llengua i costums de Catalunya.

 12. andrea

  06 juny 16
  21:09 #

  El nou món de la sandi
  m’ha semblat un relat real i emotiu de la vida ď un immigrant del qual puc ressaltar ľ objectivitat i la intel-ligència de la sandi per adaptar-se a la diversitat de situacions com aixi també la voluntat de compartir la llengua de la societat que ľ ha rebuda per sentir-se part d’ aquesta societat i per tenir més possibilitat de millorar.

 13. Yolanda

  05 juny 16
  23:10 #

  Es un llibre molt facil de llegir. M´ha agradar molt. La historia que explica és el que està succeïnt actualment i que també ens recorda els anys 60, quant dels altres llocs d’espanya emigraven a Barcelona, como els va passar als meus pares i sogres.
  També ens transmet el interés de les persones per apendre el catalá, en aquest cas a Sandy.

 14. Mirela

  22 maig 15
  22:15 #

  “El nou món de la Sandy ” es un exemple de tantes vides en el món que deixa la seva familia per poder lluitar i existir.Es trist, perque en aquesta situacio estem nosaltres. Gracies.

 15. Maria José

  21 maig 15
  23:27 #

  M’ha agradat el llibre perquè es fàcil de llegir i de comprendre. Reflecteix la realitat dels immigrants quand arriben al nou país.

 16. Alvaro Mena

  20 maig 15
  23:50 #

  M’ha agradat molt, és fàcil de llegir i també hi haurà moltes persones com la protagonista de la novel·la

 17. carmen palomo

  20 maig 15
  18:18 #

  M’ ha agradat molt

 18. Sergio

  20 maig 15
  18:09 #

  M’ha agradat molt el llibre perque tinc una situacio similar.
  Quan explica com la Sandy se acomiada de la seva familía, M’ha recordat molt la meva mare.
  En altres aspectes no penso el mateix.
  Moltes gracies.

 19. Sofía

  20 maig 15
  18:08 #

  El llibre no m’ ha agradat gens ni mica, penso que és una mica discriminatori i ple de tòpics. A més a més es una mica avorrit.

 20. pepi

  20 maig 15
  18:07 #

  m/ha agradat

 21. Gema

  20 maig 15
  18:06 #

  M’ ha agradado molt.

Segueix-nos a:

      

Categories


Enllaços


Etiquetes


Arxius